Miten tunnustaa Palestiina, jota ei ole?

Uudenmaan kokoista Israelia ympäröivät arabimaat omaavat tuhatkertaisia maa-alueita. Israel on koko historiansa ajan ollut maailman polttopisteessä. Raamattuun on jo tuhansia vuosia sitten kirjattu meidänkin aikana tapahtuvia asioita. Kriisi toisensa jälkeen on pyrkinyt poistamaan kansakunnan olemassaolon.

 Suomeakin on puolustettu, miksei Israel saa puolustautua

Suomikin on aikanaan joutunut puolustautumaan ylivoimaisesti suurempaa vihollista vastaan. Maamme on saanut ansaittua sympatiaa. Tilanne on toinen Lähi-idässä. Israel ei saa edes kaikista kristityistä maista sympatiaa. Vuonna 1948 Israel

itsenäistyi. Arabeille tarjottiin tuolloin omaa maa-aluetta, mutta tarjouksesta kieltäydyttiin. Todellista Palestiinan valtiota ei ole

koskaan ollutkaan. Palestiinalaisistakin alettiin puhua vasta 1960-luvulla.

Olematonta on vaikea tunnustaa

Ainoana poliittisena ratkaisuna pidetään kahden valtion mallin tunnustamista. Miten kahdesta valtiosta voi neuvotella, jos toista osapuolta ei ole olemassa? Iranin tukeman islamismin tavoitteeksi on kirjattu Israelin tuhoaminen ja juutalaisen kansan hävittäminen. On utopiaa neuvotella pelkkää tuhoa ja väkivaltaa uhoavan järjestön kanssa. Hamas on terroristijärjestö, eikä mikään oma kansaa puolustava taistelujoukko. On ihmeellistä, ettei Suomessakaan sallita avointa, kiihkotonta keskustelua. Israel puolustaa omaansa ja Hamas vain silmittömästi kylvää kuolemaa. Terroristien alkuun panemat järjettömyydet pyritään paneeleissa ja uutisoinnissa kääntämään Israelin syyksi. Ns. asiantuntijat eivät tiedosta, että kyseessä on paljolti hengellinen sota. Raamattua ja historiaa tuntevat asiantuntijat eivät pääse studioihin eivätkä TV-ruutuihin. Tilannetta seuraavat ihmiset ovat valheellisuuden manipuloimia.Harva tietää, että jopa koraanissa mainitaan Israelin kuuluvan juutalaisille. Viattomat ihmiset ovat terrorismin todellisuudessa vain pelinappuloita. Pahuus tuhoaa elämää surutta, vaikka omiaan.

Todellisuudesta saamme toispuoleista tietoa

Jos ei ihmiskilpiä, sairaaloiden alla olevia komentokeskuksia   tai valtavien tunnelijärjestelmien tarkoitusperiä haluta tunnistaa ja tunnustaa, on turha puhua rauhan mahdollisuudesta. Lyhyt tulitauko auttaa toki siviilejä, joita Israel on kaikin keinoin kehottanut poistumaan sotatoimialueelta. Miljoonia lentolehtisiä on pudotettu. Mutta rauhallinen elo mahdollistuu vain, kun Hamas ja muut terroristit lyödään.  Perustamisestaan lähtien Hamasilla on ollut mielessään yksi tavoite eli Israelin valtion tuhoaminen. He eivät voi hyväksyä Israelia tai sen olemassaolon oikeutusta.

Toivon, että Suomen poliitikot ottavat selvää tosiasioista, ennen kuin asettuvat kannattamaan kahden valtion mallia. Miksi pyritään väkisin synnyttämään Israelin rinnalle Palestiina. Pian olisi taas paluu yhteen valtioon. Sen nimi ei olisi Israel.

Israel ei tule koskaan poistumaan kartalta ihmisen yrityksestä huolimatta. Raamatun Jumala sen takaa. Tuhovoimia tulee riittämään. Suomen kannalta on tärkeää, valitsemmeko siunauksen vai kirouksen. Raamattu selkeästi ilmoittaa: Kuka siunaa Israelia, tulee siunatuksi.  Pakkotilanteessa Israelin tekemiä virheratkaisuja ei silti tarvitse silitellä. Sota on aina paha. Yleensä puolustajalle kertyy enemmän sympatiaa kuin silmittömälle hyökkääjälle. Israelin suhteen totuus kääntyy valheeksi.

Toivon, että Suomen johto hankkii totuudellisen tiedon Lähi-Idän tilanteesta. Sitä ei tosin voida ymmärtää, jos ei ole halukkaatta tai kykyä huomioida myös hengellisiä realiteetteja.

HannuHurri
Sitoutumaton Kouvola

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu