Onko Euroviisut musiikkia, räyhää vai politiikkaa?

Euroviisut on vuosikymmenet ollut tärkeä kansainvälinen kilpailu, johon Suomi on osallistunut vaihtelevalla menestyksellä.  Alkujaan oli kyse korkeasoisesta laulukilpailusta.  Aika on muuttunut. Nykyään lavalla on monimuotoista show`ta. Joku fanittaa, moni paheksuu edustajamme Windows95manin irvokasta tyyliä.

Outoa on kisojen toispuoleinen politisoituminen. Mitkä ovat tarkoitusperät? Nyt liputetaan avoimen aggressiivisesti palestiinalaisten puolesta.  Israelia syytetään kansanmurhasta. Moni maa boikotoi kisaa, kun usein voittanut Israel on mukana.  Kukaan ei hiiskahda terrorisjärjestö Hamasista, joka on kaiken pahan alku Gazassa. Mikään valtamedia ei julkisesti kerro, että Iranilaisjohtoisen sotaisan islamismin päätavoite on hävittää Israel kartalta ja ajaa juutalainen kansa Välimereen. Itsenäinen Israel puolustaa olemassaoloaan ja joutuu turvautumaan koviinkin toimiin. Siviiliuhreja ei voi välttää. Niitä ei olisi tullut yhtäkään, jos palestiinalaisia ihmiskilpinä käyttävä Hamas ei olisi lähtenyt järjettömään hyökkäykseensä. Omaa maata puolustava Israel onkin pahantekijä, terroristeja hellitään. Ei ymmärretä, että Gazassa on pohjimmiltaan hengellinen sota, ei pelkästään poliittinen. Radikaali islamismi ei siedä toisuskoisia, eikä välitä edes vilpittömien muslimienkaan hengestä.

Onko Euroviisujen tehtävä kannattaa terrorismia? Näkyykö linja positiivisena missään maassa? Mitä pitäisi boikotoida?  Tässä tilanteessa olisi Suomen boikotti tuonut kyllä hyvääkin. Eurooppa olisi säästynyt näkemästä Suomen törkeyttä hipovaa esitystä.

50 vuotta sitten legendaarisen Abban Waterloo- kappale ansaitsi voiton ja tulevan voittokulkunsa. Kappaleen nimen mukainen taistelu on kuitenkin jäänyt historiaan Napoleonin suuren tappion symbolina.  Moni suomalainen ymmärtää aikamme moraalisen ja hengellisenkin Waterloon.  Israelin silmitön vastustaminen kuuluu myös tuohon. Tuskin kukaan mielenosoittaja on saanut puolueetonta tietoa syistä ja seurauksista taistelukentällä.  Silmät ummessa ei kannata nousta barrikaadeille Euroviisujen nimissäkään. Kannattanee omin aistein arvioida laulukisojen taiteellista tasoa. Monen korvat menevät kyllä siitäkin lukkoon. Malmössä pommien pauke voi aiheuttaa samaa.

HannuHurri
Sitoutumaton Kouvola

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu