Onko raamattu satukirja?

 

Viime aikoina  on  esiintynyt runsaasti mielipiteitä raamatun todenperäisyydestä ja sanoman sopivuudesta  nykypäivään. Moni on napakasti pitänyt  opusta täydellisenä satukirjana. Monen mielestä se on Jumalan Sanaa  ja arvokas ohjeistus ihmiselle.

Suomalaisissa perheissä  Raamattu on useimmiten kirjahyllyssä lähes avaamattomana . Moni ottaa silti vahvastikin kantaa tietämättä sisällön kokonaisuudesta paljoakaan. Kaikissa  hengellisissä asioissa esiintyy ääri-ilmiöitä ja fanaattisiakin kannanottoja puolesta ja vastaan. Minusta Raamattu  kestää rauhallisen ja asiallisen arvioinnin. Toisaalta on selviö, että Jumalan rakkaudesta  ja paholaisen pahuudesta ei  osata avoimesti keskustella, ei kirkossakaan. Valo ja pimeys helposti sekoittuu.

Jumalan tiliin laitetaan paljon meidän oman käyttäytymisemme vajeita. Raamatun kaksoiskäsky kuuluu : Rakasta Jumalaa  yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Sitä toteutamme  vajavaisesti , mutta aina voimme kehittyä.

Raamattu on maailman levinnein ja luetuin  kirja . Sitä on painettu miljardeja  kappaleita ja käännetty monille sadoille kielille.  Valtakielillä on lukuisia eri käännöksiä. Vanhassa testamentissa  on paljon tulevaisuuden ennustamiseen liittyvää. Yksin Jeesuksen syntymästä ja elämästä on profetoitu yli 300 kertaa  satoja vuosia aiemmin. Pari tuhatta muuta ennustusta on tarkkaan toteutunut. Sattumanvarainen todennäköisyys on  ollut häviävän pieni.  Sadat toteutumattomat ennustukset odottavat aikaansa. Tätä todellisuutta  näemme maailman nykytapahtumissakin.

Lisääntyvästi löytyy historiallista ja arkeologista  todellisuutta tukemaan raamatun ainutlaatuisuutta ja kestävyyttä. Faktat eivät ole fiktiota.Toki monet hengelliset ulottuvuudet eivät avaudu teoreetikoille. Usko ja Pyhän Hengen  apu on jokaisen vastaanotettavissa tulkintaa kirkastamaan.                                                                        Kristillisen perinteen maassakin lisääntyvästi vastustetaan raamatun arvovaltaa. Mieli voi muuttua . Apostoli Paavali oli valmis aikanaan tappamaan kristittyjä. Kohdattuaan  Jumalan todellisuuden   hänestä tuli  yksi Uuden Testamentin merkittävä kirjoittaja. Rohkea on, joka uskaltaa julistaa hänet tai muut evankeliumin kirjaajat satusediksi.

+3
HannuHurri
Sitoutumaton Kouvola

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu