Presidentti toivotti, mitä kansa vastaa?
Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö puhui perinteisen Uuden Vuoden tervehdyksen kansalaisille. Pääpaino oli maailmaa ja maatammekin kohdanneissa äkillisissä kriiseissä. Hän mainitsi pahuuden ilmenemisestä Ukrainassa ja maailmalla. Suomessakin näemme kaiken hyvän keskellä riittävästi erilaista pahuutta. Presidentti loi kuitenkin uskoa tulevaisuuteen. Suomi on selvinnyt ennenkin, miksei nytkin? Suomalainen sisu auttaa selviämään, presidentti sanoi. Hän ei kuitenkaan toivottanut lisää sisua kansalaisille, vaan tarjosi enemmän.
Puheen lopussa presidenttimme toivotti kansalaisille Jumalan siunausta. Mielestäni sanoja kannattaa hieman pohtia. Wikipedian mukaan siunaus voi tarkoittaa Jumalan suomaa hyvyyttä, menestystä tai varjelusta. Oleellista on, miten vastaanotamme siunauksen toivotuksen? Mikä on oma vastuumme?
Oikeamielisyydessään Jumala on antanut ihmisille vapauden valita. Tahtooko Suomen kansa todella tulla siunatuksi? Tahdommeko me arvostaa Luojan suurta kunniaa? Odotammeko Jumalan siunaavan, vaikka käännämme selkämme Hänelle?
Viime sodan aikana presidentti Kallio ei pelkästään toivottanut siunausta. Hän kehotti Suomen johtoa, armeijaa ja kansaa etsimään rukoillen Jumalan uutta luovaa voimaa. Hän rohkeni julistaa Raamatun sanoja: -synti on kansakunnan häpeä, vanhurskaus(oikeamielisyys) kansan korottaa-. Kansa otti vetoomuksen tosissaan. Jumala vastasi varjellen maatamme.
Toivon, että ensi vuoden vaihteessa presidentillä olisi runsaasti myönteisiä, siunauksellisia uutisia kerrottavana. Se edellyttää maamme henkisen ja hengellisen ilmaston muutosta. Suomi on hylännyt hälyttävästi Jumalan. Se näkyy monien valtiollisten kärkipäättäjien linjauksissa. Yhteiskuntamme moraali on luisussa. Antikristillinen aivopesu lähentelee röyhkeyttä.
Mutta Jumalan armo on suuri. Vielä on kansallamme mahdollisuus kääntyä. Mutta nöyrrymmekö me hakemaan Jumalan hyvyyttä ja siunausta? Vai tahdommeko nöyristellen kärsiä presidentinkin mainitseman pahuuden vaikutuspiirissä? Valitkaamme siunauksen tie, joka on avoinna niin kansalaisille kuin kansakunnalle.
Presidentin toivotus ei ole tyhjä. Korkeammaltakin taholta on puhuttu: Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua.
Jumala vai Jumalat?
1. Mooseksen kirja kun sanoo:
”Sitten Herra Jumala sanoi: »Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!»”
Keitä ovat nuo ’me’ , vai onko kääntäjältä jäänyt tekstiin lapsus?
Ilmoita asiaton viesti
1 Moos 3:22 Oikea käännös: ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä,…..
Minä olen Herra sinun Jumalasi,älä pidä muita jumalia
Ilmoita asiaton viesti
Vääristelet Raamatun sanaa. Kuka tahansa voi tarkistaa.
https://biblehub.com/text/genesis/3-22.htm
Häpeä, vääräuskoinen!
Ilmoita asiaton viesti
Jumalahan on kolmi-yhteinen, Isä Poika ja Pyhä Henki. Niin ”yksi meistä” on luonnollinen ilmaisu
Milli saisi myös hävetä sitä mitä suustaan päästää
Ilmoita asiaton viesti
Häpeään ja herran pelkoon kehottaminen ja käskyttäminen ja helvetillä ja helvetin tulella kivulla ja kärsimyksellä uhkaileminen, on uskonnollista, ”armahtavaa sanastoa…”
Ilmoita asiaton viesti
Vain joka viides, eli 20% Suomen kansalaisista uskoo jumalaan.
15-40-vuotiaista sitäkin vähemmän.
Kirkosta eroaminen, maallistuminen ja uskonnottomien osuus lisääntyy vauhdilla.
Em. seikoista päätellen olen lähes varma, että seuraava presidenttimme ei enää ”siunaile.”
Ilmoita asiaton viesti
Uskonnollisuus tai kirkon jäsenyys ovat eri asioita kuin usko Jeesukseen ja Jumalaan. Valitettavasti suunta on huono. Se ei tee tyhjäksi sitä, että Jumala on siunannut maatamme . Pelkkä presidentin tervehdys ei ratkaise. Jos sinä, minä ja moni muu nöyrtyy kunnioittamaan Jumalaa seuraa siunausta . Älkäämme valitko kirousta
Ilmoita asiaton viesti
Oliko se nyt sitten alkukielessä
Uskonnoĺlisuus tarkoittaa sitoa
Usko tarkoittaa vapauttamista
Näillä kahdella on ero kuin yöllä ja päivällä
Ilmoita asiaton viesti
Kirkkohallitus laati aikoinaan rukousmallin työttömille, uuden työpaikan ja jopa kokonaisen työuran löytymiseksi – mahtoikohan näkyä suurenakin työllistymispiikkinä tilastoissa…?
”Kotiseurakuntien rovastintoimisto” järjesti veteraaniemme sotareppuihin sotilaan rukouskirjasen, jossa oli ja on vieläkin rukousmallit, niin onnistuneen, kuin persiilleen menneen offensiivin varalle.
– Liekö ollut jopa ratkaiseva apu-ja vaikutus torjuntavoittoon…?
Ilmoita asiaton viesti
Ei se sitä tarkoita, jos ihmisiä ei tällä hetkellä tule oikein paljon uskoon niin muualla tulee
Joka sukupolvelle on Suomessakin tullut herätys. Kohta alkaa olla taas ne ajat. Edellinen oli suomessa 70- 80 luvulla
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/erkki-latvala/kymmeniatuhansia-muslimeja-kaantynyt-kristityksi-tana-vuonna/
Ilmoita asiaton viesti
Suurten ikäluokkien edustajana minäkin odollen, että saisi vielä elää uudelleen 60-70-lukujen vaihteen…?
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin tämä puhe tuntuu jo vanhalta asialta enää kommentoitavaksi.
Ilmoita asiaton viesti