Otetaan maahanmuuttajat Australiasta

Monet ovat julkisuudessa suositelleet maahanmuuttajia ratkaisuksi Suomen alhaisesta syntyvyydestä johtuvaan huoltosuhteen huonontumiseen. Samalla perinteinen siirtolaisten vastaanottajamaa Australia kärvistelee sietämättömän kovissa helteissä ilmastonmuutoksen johdosta. Tässähän on meille tarjolla ilmiselvä win-win -tilanne, jos vain ymmärrämme ottaa opiksemme aiemmista virheistämme!

Uutiset kertovat ennätyksellisistä helleaalloista Australiassa. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005970599.html   Jos nämä suorastaan hirvittävät lämpötilat osoittautuvat pysyvästi toistuviksi ilmiöiksi, kuivuuden ja pensaspalojen lisäksi, moni australialainen saattaa alkaa tosissaan pohtia mahdollisuutta muuttaa viileämpään asuinympäristöön pysyvästi.

Australialla itsellään on pitkä siirtolaisuuden historia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Australia

Sillä on myös viime vuosilta mainetta isännän otteista uusien tulokkaiden osalta:

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259996-australialla-on-kant…

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260084-australia-isantana-o…

Australia on monikansallinen markkinatalousmaa, jolla on Britanniasta perityt instituutiot ja vasenkätinen liikenne. Siellä asuu alkuperäisväestön rinnalla valtaosin eurooppalaisia ja heidän jälkeläisiään, joita yhdistää EU-maiden kanssa sama eurooppalainen kulttuuritausta. Yritteliäisyys on kovassa kurssissa, ja asenteiltaan aussit ovat kansanomaisempia kuin osin snobbailuun taipuvaiset britit (yleistää ei tässäkään pidä!). Olutkin heille kuuluu maistuvan. 

Mutta ennen kaikkea: heillä on nykyajan länsimainen koulutustaso, ja oikea osaaminen (eikä vain maahanmuuttopropagandan "moniosaaminen") nykyteknologiassa ja tämän päivän yhteiskunnan pelisäännöt ovat heille itsestäänselvyys. He ovat itse ottaneet uudet tulokkaansa valikoiden – ja hakeutuessaan työperäiseen maahanmuuttoon toisaalle, he itse ovat rusinoita pullassa (tai englanniksi kirsikoita kakussa), joille toki on ottajia muuallakin.

Jokohan Suomella olisi tarpeellinen määrä lukutaidottomia vuohipaimenia, jotta voisimme vihdoin avata portit niillekin, jotka tulisivat tänne töitä tekemään? 

Austaliassa on suomalaistaustaisia siirtolaisia 30 000, kenties varsinkin heille olisi paluumuutto luontevaa.

http://www.dundernews.com/Suomalaiset_Australiassa/Suomalaisia_Australia…

Sen verran meidän olisi kuitenkin aika jo viisastua, että oppisimme karsimaan sutkit tulijoiden joukosta – kyllä heitä on siinäkin populaatiossa, muistaen Australian asutushistoria. Mutta erotuksena luhistuneista valtioista, Australiassa sentään ylläpidetään mm. rikosrekistereitä ja oikeutta jaetaan brittiläistyyppisissä tuomioistuimissa. Maalla ei ole ruotsalaistyyppistä kansanperinnettä esim. autojen polttamiseen eikä poliisi- ja pelastushenkilöstön kivittämiseen. 

Australialaisia tuskin tarvinnee houkutella kenenkään kotitaloon Kempeleelle, mutta jos valtionhallinnossa puhutaan työperäisten siirtolaisten tarpeesta tosissaan, olisiko paikallaan käynnistää jokin tiedotuskampanja houkuttelemaan työnhaluisia sietämättömistä helteistä yötaivaan Etelän ristin alta Otavaa ja Pohjantähteä katselemaan?

 

P.S.: Muistattekos muuten, mikä on Australian kansallislaulu?

 

Se ei enää ole God Save the Queen, vaan Advance Australia Fair ("Etene Australia kauniisti / reilusti")

 

 

 

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu