”That’s right.”
Yhdysvaltalaisen MSNBC-uutiskanavan Morning Joe -aamu­ohjelman haastattelussa eilen 13.1. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vahvisti Suomen haluavan liittyä Natoon. Hän käytti siihen noin puoli sekuntia.

Erinomaista, jos tieto pitää paikkansa. Asiasta on Suomessa jahkattu vuosikaudet, ja kerta toisensa jälkeen on aina päädytty siihen, ettei se tällä kerralla ole ”ajankohtaista”.

Monen asiantuntijan mielestä Euroopassa tällä hetkellä vallitseva, Venäjän varta vasten käynnistämä kriisi Ukrainan rajalla on pahin vuosikymmeniin. Ei siis ole liioittelua, vaikka yhä uudelleen esiin nouseva kysymys itseämme vahvempien ystävien tuen varmistamisesta pahojen päivien varalle otettaisiin tällä kertaa vakavasti.

Toinen kysymys on, menikö asiasta suomalaisille tiedottaminen tällä kertaa mallikkaasti. Huhut leviävät vilkkaasti tiedotusvälineissä maailman huomion keskipisteenä olevan uutisaiheen ympärillä –– tuskinpa se on yllätys Suomen ulkopolitiikan johdollekaan. Nyt tämä uutinen alkaa vääjäämättä elää omaa elämäänsä, kunnes asiaa selkiytetään.

Olisi kohtuullista, jos kuulisimme joko kiistävän tai vahvistavan kannanoton Suomen tasavallan viralliselta taholta mahdollisimman pian.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu