Työperäinen maahanmuutto – millä ehdoilla?

Suomen talouden tulevaisuutta koskevissa puheenvuoroissa toistetaan mantran lailla termiä työperäinen maahanmuutto. Tähän mennessä tämän patenttiratkaisun sisältöä ei vain kukaan ole täsmentänyt.

Pitääkö pyörä keksiä uudelleen, vai voiko omaksua valmiin ja toimivan ratkaisun maasta, jolla on vuosisatoja pitempi kokemus laajasta maahanmuutosta ja tulokkaiden sopeuttamisesta yhteiskuntaan?

Vapauduttuaan EU:n määräysvallasta Britannia otti vapauden soveltaa omalta kannaltaan järkeviä periaatteita ulkomaisen työvoiman maahan ottamiseksi. Suomen media ei ole jostain syystä pitänyt asiaa kertomisen arvoisena, vaikka tämän tästä julkisessa keskustelussa korostetaan työperäisen maahanmuuton tärkeyttä Suomelle.

https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.fi

Miltä tämä vaikuttaisi Suomen käytännöksi sovellettuna? Omasta mielestäni aivan erinomaiselta. Kielitaidon osalta siihen voisi vielä täydentää lisäpisteet suomen kielen osaamisesta.

Voiko tällainen koskaan toteutua Suomessa? No eipä tietenkään – siinähän olisi järkeä ja se olisi veronmaksajien edun mukaista, joten eihän siitä missään nimessä voi olla Suomen maahanmuuttopolitiikaksi.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu