Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 2

Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 2

Hyvä alku tälle blogille on huumori ja etenkin anarkistinen eli älyvapaa huumori, jonka sisältämä komiikka koostuu täysin asiaan kuulumattomista tai sattumanvaraisista asioista tai tilanteista. Joten jätetään siis logiikka ja realistisuus taka-alalle.

***

Ilmasto sanalla voidaan viitata tällä kertaa vaikkapa ilmasto-tosikkoihin, jotka ovat niin tosikkoja, että globaali lämpötila kalpenee heidän rinnallaan. Vaikka runsaan yhden asteen globaali lämpötilan nousu on todellinen, ja jos ilmasto-tosikkojen määrä alkaisi tästä vielä lisääntymään, globaali lämpötila lähtisi kyllä ilmi selvästi ja lujaa heiltä karkuun. 

Ilmasto-tosikkoja voisi kutsua myös taloudellisiksi agitaattoreiksi, sillä heille vain leipä ja voi, sekä runsaasti ravittu kupu ja kaula solmiolla tiukasti sidottuna tuo onnea ja vaurautta. Heille on myös tärkeää, että kynsien aluset ovat aina moitteettomassa kunnossa, ettei vaan näyttäisi siltä, että ovat joutuneet käyttämään sormiansa ahterissa. 

Heidät voi helposti tunnistaa myös kuolemaa halveksivasta ilmeestään. Nopeus ja tehokkuus on valttia, missä suupielet ovat mielummin alas- kuin ylöspäin. Dollarin tai Euron kiilto silmissään, he kukkoilevat siellä täällä, tepastellen ylimielisinä muiden ohi ja joskus myös yli. Kun puhe on ilmasta, heille se on yhdentekevää, sillä ei ilma ole mitään verrattuna jenkkirautaan, joka tupruttaa kuukaudessa enemmän kuin keskiverto eläkeläisen ansiot.

Vaikka ilmasto-tosikkoja on, huumori on silti vakava asia. Harva vitsinkertoja joka on ilmasto-tosikko, nauraa ensimmäisenä omille vitseilleen (tuskin kukaan hyvä vitsin kertoja), silloin vitsi olisi naurettu jo valmiiksi, jos naurua ylipäätään ilmasto-tosikon vitseistä kuuluu tai näkyy.

Ilmasto-tosikoilla on myös lantin kääntöpuoli. He ovat hidasliikkeisiä ja hoksottimet ovat niin  kateissa, ettei juurikaan lämpö säteile, eikä heillä ole kykyä ottaa vastaan lämpösäteilyä. He ovat niin neutraaleja ja huomaamattomia, että ilma on jatkuvasti viileämpi kuin se koskaan on ollutkaan. Heille on tärkeää asettua sinne viileimpään nurkkaan, ettei vaan joutuisi vastaamaan mistään tai kenestäkään.

Ilmasto-tosikkojen välimaasto on mielenkiintoinen. Sillä he eivät halua hyväksyä, että lantilla on vain kaksi puolta. Jos he saisivat valita, lantilla olisi niin monta puolta, että he voisivat olla kaikkien kanssa samaa tai eri mieltä, tai jokaisen kanssa samaa tai eri mieltä. Mikä vain sopii, kunhan se ei aiheuta ylimääräistä ja turhaa polemiikkia, tai sitten päinvastoin ja siltä väliltä. Ilmasto-tosikkojen välimaasto voi olla myös niin lahjakas tai lahjaton, etteivät he viitsi ottaa kantaa mihinkään sellaiseen, missä joutuu jotakin valitsemaan, tai sitten ei, tai jos koskaan.

Jos tämä ei naurata, niin mikä sitten? 

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu