Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 3

Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 3

Hyvä alku tälle blogille on huumori ja etenkin anarkistinen eli älyvapaa huumori, jonka sisältämä komiikka koostuu täysin asiaan kuulumattomista tai sattumanvaraisista asioista tai tilanteista. Joten jätetään siis logiikka ja realistisuus taka-alalle.

***

Ilmasto sanalla voidaan tällä kertaa viitata vaikkapa ilmasto-likaisiin. Ilmasto-likaisuus ilmenee ilmasto-likaisten likasietokyvyn kasvuna. Heille on ominaista nähdä ja kuulla vain liian valoisia näkymiä. Lämpöä ei heistä säteile, mutta imeytyy sitäkin enemmän. ”Likaiset legendat eivät yötä pelkää”. Ilmasto-likaisten keskuudessa vallitsee myös yksimielisyys siitä, ettei mitään tarvitse tehdä. Joku ilmasto-likaisten puhtaimmista saattaisi jopa jälkiviisastellla, että voitaisko sittenkin tehdä asialle jotain? Mutta enemmistö yleensä hylkää näin puhtaan-likaisia ääniä. Nämä äänettömäksi joutuneet puhtaimmat ilmasto-likaiset, ovat alkaneet saada moitteita denialismista, joka voi johtaa asteittaiseen alarmismiin. Liian puhtaaksi tuleminen voi olla liian suuri riski koko yhteisölle.

On myös edullista olla tämän yhteisön jäsen. Se ei suorita yhteisöön kuuluvia maksuja läheskään niin paljon kuin muut yhteisöt. He katsovat parhaimmaksi mennä sieltä mistä aita on matalin. Niin pääsee paljon vähemmällä, koska näin he ovat aina tehneet. Vanha ja totuttu käytäntö on opettanut heitä jarruttamaan, jottei kehitys lähtisi menemään liian lujaa vauhtia eteenpäin. 

Heitä voisi kutsua myös ”kompurakonservatiiveiksi”. Eli he kannattavat vallitsevien olojen säilyttämistä, he ovat uudistuksia vierovia. He eivät kaipaa muutoksia, vaan pitäytyvät mieluusti vanhassa. ”Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vanhoillisemmaksi tulee”. Sitä eittämättä jää kehityksen jalkoihin. Siinä mielessä olla ”kompurakonservatiivi”, on varmaankin herttaisen tyhmä asenne, vetäytymistaistelu, jota ei voi voittaa.

Ilmasto-likaisten filosofia on siis ajattelemattomuuden filosofiaa. Se on ennemminkin tahatonta, kuin olla täysin syyntakeetonta. Se on osaksi kyvyttömyyttä ymmärtää syy-seuraussuhteita ja tekojen seurauksia.

Varovaisuus heille on paremminkin huolettomuutta, epätarkkuutta, harkitsemattomuutta.

Liika hygienia kuvottaa heitä. On parempi olla aina vähän sotkuinen, pöpöt eivät tartu niin helposti. Ehkä juuri siksi he eivät yleensä kättele, eivät sen vuoksi, etteivät pöpöt pääsisi leviämään vaan siksi, ettei heillä ole herrasväen tapoja.

Tapakulttuuri on yleensäkin heillä torainen. Mielummin ärräpäitä ja slangia, ne ovat tehokkaampia kuin sivistys-sanat. Turha kainostelu on turhaa. Parempi jättää omissa nurkissa roskat, villakoirat ja  erilaiset ulosteet omille paikoilleen, kyllä se tuuli, veto ja kuivakkaaksi meneminen on vain ajan kysymys. Muiden yhteisöjen nurkkaukset voivat jäädä omaan arvoonsa.

Kommentit jotka ovat älyvapaata huumoria, ovat tervetulleita.

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu