Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 1

Anarkistista huumoria ilmastosta – osa 1

Hyvä alku tälle blogille on huumori ja etenkin anarkistinen eli älyvapaa huumori, jonka sisältämä komiikka koostuu täysin asiaan kuulumattomista tai sattumanvaraisista asioista tai tilanteista. Joten jätetään siis logiikka ja realistisuus taka-alalle.

***

Ilmasto sanalla voidaan viitata vaikkapa alapää-huumoriin, joka on todella noloa mutta hauskaa tilanteissa, joissa ilmaa ei sovi niin vaan päästellä. Ihmisten joukossa seurustellessa, yleensä puhe alkaa ilmastosta ja säästä, joka sattuu sillä hetkellä olemaan lämmin ja kaunis. 

Mutta jostain syystä juuri silloin, ei kerta kaikkiaan pysty pidättelemään ja ilmoille kantautuu äänekäs ja rutiseva pieru. Etteivät katseet kohdistuisi juuri asianomaiseen itseensä, vaistomainen liike pyrkii harhauttamaan muiden katseita muualle. 

Mutta joskus tämä hämäys ei millään tehoa, jos on syönyt vaikkapa hernekeittoa. Silloin keskipisteeseen joutumiselta ei voi välttyä  ja jos on kaiken lisäksi suorittanut vielä hämäys liikkeitä, ei nolompaan tilanteeseen voisi joutua. Vaikka se asianomaisen mielestä ei ole ollenkaan niin hauskaa, muiden mielestä se on hykerrytävän hauskaa, joka on iloisuudellaan yhdistävä, järjettömän runsas ja tajunnanräjäyttävän maukas tilanne.

Arvata saattaa, että pierun ääni ja haju vaihtelee sen mukaan, miten kireä rengaslihas sattuu olemaan ja mitä on syönyt. Iän mukana rengaslihas kuulemma löystyy, jolloin pierun paine saattaa alentua ja äänikin voi olla niin matala, että pinkeämpi pieru olisi huvittanut muita vielä enemmän.  

Ikä-ihmisille se saattaisi olla jopa huomaamaton tilanne? Matalat pierut eivät kuulu niin hyvin, kuin keskiäänirekisterissä olevat pierut. Seisomisasento kuulemma mahdollistaa istuma-asentoa äänettömämmän pierun. Joten kun seurustelee ihmisten keskellä, istuma-asento ei ole hyvä ratkaisu, ellei pieru tule tuhnuna tuolin pehmusteisiin.

Mutta kuinka ollakaan, vetykaasua, metaania ja hiilidioksidia, sekä painetta ja lämpöä syntyy myös pieruissa. Olisiko siis syytä jättää ilmasto-pierut sikseen ja ryhtyä dieetille?

Ei sentään, kunhan muistaa olla syömättä ja juomatta juuri ennen sellaisia tilanteita, missä saattaa joutua keskipisteeksi. Toisaalta, keskipisteeseen joutuminen voi tulla yllättäen, ja jokainen tulee tahtomattaan silloin naurunalaiseksi. 

Jos tämä naurattaa, naurakaamme kaikki yhdessä.

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu