Antropogeeniset fossiiliset lähteet selittyvät muutosnopeudella

Antropogeeniset fossiiliset lähteet selittyvät muutosnopeudella

Viite 1: (per meg -mittauksia ja laskelmia)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/mielestani-virheellisia-paatelmia-ilmastonmuutoksesta-hieman-kemiaa-ja-per-megg-arvo/

Viitaten edellä olevaan puheenvuorooni (viite 1), -missä ilmakehästä oli mitattu happitasoja (per meg) ja kun fossiilisia polttoaineita poltetaan, hiili liittyy happeen ja syntyy hiilidioksidia (kemian perusteet). Tästä muodostuu ilmakehään hyvin tehokkaasti sekoittuva pooli. 

Tästä poolista on suoraan mitattu hiilidioksidipitoisuus, ja sen lähteet on isotooppimittauksilla saatu selville (fossiiliset, kasvillisuus ja valtameret).

Havaintojen mukaan, happitasot laskevat samalla muutosnopeudella, kuin fossiilisten polttoaineiden palaminen.

Viite 2: (hiilidioksidi vs. happi)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/mielestani-virheellisia-paatelmia-ilmastonmuutoksesta-per-mill-arvo-vs-per-meg-arvo/

Lopuksi

Vaikka antroposeeni nimikettä ei ole vielä virallistettu syynä on se, ettei vielä varmuudella tiedetä, milloin sen olisi pitänyt alkaa. Joka tapauksessa uskon, että nimike on lähinnä muodollinen kysymys, -niinkuin muidenkin epookkien (ajankohta, josta uusi aikakausi alkaa) kohdalla on joskus ollut.

Lähde: EOS Science News by AGU

https://eos.org/articles/the-difficulty-of-defining-the-anthropocene

”Humans may be in a new geologic epoch—the Anthropocene—but different groups define its start at varied times. When should the Anthropocene have begun?”

***

Tehty

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu