Dos. Tero Mustonen nimetty YK:n 6. ilmastoraportin pääkirjoittajien joukkoon

Dos. Tero Mustonen nimetty YK:n 6. ilmastoraportin pääkirjoittajien joukkoon

Lähteet:

https://archive.uef.fi/arkisto/news/fi/2018/1862749.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008099619.html

Lainauksia:

”Hän kirjoitti pian julkaistuun YK:n hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n vuotuiseen raporttiin kalottialuetta ja Eurooppaa koskevan osuuden.”

Jää siis nähtäväksi, mitä seuraavassa IPCC:n raportissa todetaan.    

”Kanada on liekeissä, ja sen pitäisi olla viimeinen varoitusmerkki Suomelle, hän toteaa”.

”Dos. Tero Mustosen mielestä viimeistään Lyttonin tragedian pitäisi olla se konkreettinen varoitusmerkki, joka saa suomalaiset käsittämään ilmastonmuutoksen ja luontokadon riskit. Lytton ja Suomi sijaitsevat kilometreissä laskettuna kaukana toisistaan, mutta maantieteellisesti ne sijoittuvat samalle boreaaliselle vyöhykkeelle.

Hän myös mainitsee planetaarisen järjestelmän muutokset: ”Emme voi kuvitella, mitä on tulossa, kun planetaarinen järjestelmä muuttuu. Aika paljon on mahdollista, en lukitsisi mitään vaihtoehtoja pois.”

Kasvihuonekaasujen lisääntyminen on se primäärinen ajuri, toisena tulee planetaarisen järjestelmän muutokset, ja nämä auttamattomasti summautuvat. On äärimmäisen vaikeaa sanoa, että mitä on edessä. Mutta tämän kaltaiset uutisoinnit eivät jätä arvailujen varaan. Riskit liiallisesta lämpenemisestä alkavat olla jo arkipäivää.

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu