Ei ole olemassa mitään ”ilmastohysteriaa” – se on puhtaasti ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen vastaista propagandaa

Ei ole olemassa mitään ”ilmastohysteriaa” – se on puhtaasti ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen vastaista propagandaa

Otsikkoa tarkentaen: Todellisuudessa, se on ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksena syntynyttä, kiihtyvää luonnonvaraisten alueiden supistumista ja lajikatoa.

Mitä biologit toteavat, se on tutkittua faktaa.

Lyhyt vetoomus: 

Täytyy olla jossain määrin sokea ja kuuro ja ehkä myös egoisti, jos ei ole havainnut sitä todellisuutta, miten lajikato on kiihtynyt ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksena.

Todellisuus on sitä, että ihmiskunnan levinneisyys tällä planeetalla on syrjäyttänyt sekä luonnolta että eläinkunnalta elinmahdollisuuksia ja sitä tapahtuu joka hetki.

Miksi on perustettu luonnonsuojelualueita, se johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei täysin luonnonvaraisia alueita enää juurikaan ole.

On myös puhuttu maapallon vihertymisestä ja sen viherryttämisestä, joka tässä vaiheessa on globaalisti pelkkää kosmetiikkaa. Sitä en sano, etteikö se ole hyvä asia, mutta viimeinkin ollaan herätty siihen todellisuuteen, että jotakin on tehtävä ja nopeasti.

Jos jokin on jäänyt epäselväksi, olisi hyvä paneutua vaikkapa Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin, se kertoo jotakin siitä todellisuudesta, missä juuri nyt elämme.

(ks. linkit)

https://um.fi/agenda-2030-kestavan-kehityksen-tavoitteet

https://unstats.un.org/sdgs/report/2020/

Vaikka en ole biologi, Agenda 2030 on kunnianhimoinen tavoite ja sen tulisi toteutua ennemmin tai myöhemmin. Muussa tapauksessa, tällä nykyisellä vauhdilla uudet sukupolvemme tulevat elämään hyvin harmaassa maailmassa.

Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen vastustajat, elävät ajallisessa perspektiiviharhassa. 

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu