Emuloimalla yhdistettyjä ilmakehän, valtameren ja hiilenkierron malleja yksinkertaisemmalla mallilla MAGICC6, AOGCM ja kerroin α = 5.35

Emuloimalla yhdistettyjä ilmakehän, valtameren ja hiilen kierron malleja yksinkertaisemmalla mallilla MAGICC6, AOGCM kerroin α = 5.35 (Myhre et. al)

Alla oleva artikkeli on 40 sivuinen. Siellä kerrotaan mikä on MAGICC6 (Model for the Assessment of Greenhouse Gas Induced Climate Change) ja AOGCM (Atmosphere – Ocean General Circulation Models) ja kuinka määriteltiin ilmastoherkkyyden pakotearvoksi 3.71W/m2 (Myhre et al.)

Artikkelissa on runsaasti matematiikkaa, mutta mielestäni perusviesti on kuitenkin selvä. Hiilen ja valtamerten kiertoa ja ilmastoherkkyyden pakotearvon kerrointa α = 5.35 (muuttuva kerroin) ei kyetä arvioimaan ilman MAGICC ja AOGCM mallinnuksia. Toisin sanoen, yksinkertaisilla matemaattisilla yhtälöillä tai spektri-analyyseihin perustuvilla menetelmillä, ei voida eksplisiittisesti perustella, mikä olisi tällä hetkellä kertoimelle α = 5.35 jokin muu poikkeava arvo. Tämän kertoimen vaikeusaste selviää, kun käy läpi yksityiskohtaisesti tuon ks. artikkelin. Artikkeli sisältää myös muiden kasvihuonekaasujen matemaattisia määritelmiä + mallinnukset MAGICC6 ja AOGCM.

(ks. artikkeli)

https://acp.copernicus.org/articles/11/1417/2011/acp-11-1417-2011.pdf

(𝝏TA / 𝝏t) / (𝝏TL / 𝝏t) >>1

 

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu