Energian hyödyntäminen ei vaadi eri energiamuotojen poissulkemista – uusiutuvat energialähteet

Energian hyödyntäminen ei vaadi eri energiamuotojen poissulkemista – uusiutuvat energialäheet

Mitä laajempi energia-paletti, sitä suurempi mahdollisuus on käyttää koko energia-potentiaalia. Fossiilinen energia kyetään palauttamaan luontaiseen kiertoon. 

Kysymys kuuluu: kuinka ottaa talteen energiaa, mitä ei toistaiseksi ole osattu tai haluttu kierrättää? Kyseessä on tietysti fossiilinen energia. Itse asiassa, tämä on osa sitä kokonaisenergiaa jota ihminen hyödyntää joka hetki, ja joka on sitä samaa energiaa, jota esiintyy luonnossa, mutta erilaisissa olomuodoissa ja erilaisina pitoisuuksina. Fossiilinen energia voidaan havaita ilmakehässa olevana kasvavana energiana, eli lämpönä. Luontainen osuus siitä on vuotuista vaihtelua, ihmisen osuus siinä on nouseva trendi.

Ihmiskunta on tähän asti ylivoimaisesti eniten käyttänyt fossiilista energiaa. Se kuinka paljon tästä energiasta katoaa ns. taivaalle ja lämmittää ilmakehää, ja mikä on tavoite tämän energian takaisin sieppaamiseen, siihen löytyy yksinkertainen ratkaisu oheisesta liitteestä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/ilmakehan-hiilidioksidi-ja-maaperan-regenerointi-hiilivarasto/

Periaatteessa tähänastinen fossiilinen energia kyetään kierrättämään ts. palauttamaan luontaiseen kiertoon. Yllä oleva kirjoitus (liite) on siitä oiva esimerkki.

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu