Ilmaston dynamiikan vakioistamisen harhakuvitelmia

Ilmaston dynamiikan vakioimistamisen harhakuvitelmia

Sosiaalisessa mediassa ja etenkin US:n palstoilla yhä spekuloidaan ja ei täysin tunnuta ymmärtävän, mitä tarkoitetaan ilmastossa tapahtuvalla dynamiikalla ja muutos-nopeudella. Kun ihmiskunta käyttää energialähteitä eri muodoissaan (ylivoimaisesti eniten fossiilisia energialähteitä n. 80%), se on luonnolliseen kiertoon puuttumista.

Ihmisen aiheuttamat CO2 -päästöt olivat vuonna 2015 arviolta n. 40 miljardia tonnia ja esiteollisesta ajasta lähtien CO2 -päästöjä on lisätty ilmakehään peräti 2000 miljardia tonnia.

Alla olevasta kuvasta voi havaita, mikä on fossiilisten polttoaineiden ja vulkaanisten emissioiden välinen erotus.

[lähde. CDIAC (Carbon Dioxide Information Analysis Center)]  

 

https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/which-emits-more-carbon-dioxide-volcanoes-or-human-activities

Eli on hyvä pitää mielessä nämä tosiasiat.

Niin kauan kun energiankulutus (80% fossiileja) lisääntyy, mikään dynamiikka (takaisinkytkennät) ei tule tasaamaan ilmastossa tapahtuvia muutoksia vielä pitkiin aikoihin. On harhakuvitelmaa, että muutokset tapahtuvat nopeasti.

Kun katsoo menneisyyteen n. 200:n vuoden taakse ja jos nyt katsoisi vastaavasti 200 vuotta eteenpäin, ei tarvitse olla Houdini osatakseen arvioida, mihin kehityksen suunta etenee.

HannuSinivirta

Työura: (el. vanh. tut. / 2016) FMI / avaruusteknologia ja havaintopalvelut 1990 - 2016 (26v). Eflab Oy - Labsystems Oy / lääketieteellinen teknologia / tutkimus ja tuotekehitys 1980 - 1990v (10v). Nokia Oy / atomivoimalaitostekniikka ja militaaritekniikka 1975 - 1980 (5v). Planar Ky / tietoliikennetekniikka / tutkimus ja tuotekehitys 1968 - 1975 (7v). Kantavia voimia mm. Albert Einsteinin 10 - 12 kenttäyhtälöä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu