Ilmastonmuutos ja Me

Ilmastonmuutos

Olemme yhä enemmän tietoisia, mitä maailmassa tapahtuu. Internet ja media on kiinnittänyt huomiomme niin hyvässä kuin pahassa. Sosiaalinen media jakaa totuutta, enimmäkseen harhaista ja mitä enemmän siellä aikaansa viettää, sitä suuremmalla syyllä sinne mieluusti jättää tulematta. Yksi teemoista joka on ylittänyt uutiskynnykset jo vuosia, on ilmastonmuutos. Sen ymmärtämisen vaikeudesta ollaan varmasti yksimielisiä ja juuri siksi se myös aiheuttaa paljon ristiriitoja, joskus jopa henkilökohtaisuuksiin meneviä irtiottoja. Yksi mikä on kuitenkin varmaa on se, ettei sosiaalisessa mediassa tulla ratkaisemaan ilmastonmuutokseen liittyvää problematiikkaa. Toinen mikä on kohtuullisen varmaa on se, että ihminen on ollut vaikuttamassa ilmastonmuutokseen, hyödyntämällä luonnonvaroja ympäristöä kuormittamalla ja saastuttamalla. Nämä muutokset ovat selvästi havaittavissa, jos vain hieman osaa laajentaa tietoisuuttaan.

Me

”Tultuamme näin pitkälle, syvän avaruuden rakenteesta tunnetun kosmoksen reunoille, haluaisin palata vielä yhteen aiheeseen, meihin itseemme. Mikä rooli meillä havaintoja ja päätöksiä tekevillä, nauravilla ja itkevillä ihmisillä on maailman suuressa freskossa, jota nykyinen fysiikka kuvaa? Mitä me olemme, jos maailma on aineen ja avaruuden kvanttien katoavaista kuhinaa, valtava alkeishiukkasten ja avaruuden palapeli? Koostummeko mekin vain kvanteista ja hiukkasista? Jos näin on, mistä tulee tämä henkilökohtaisen olemassaolon ja ainutlaatuisen minuuden tunne, jonka kaikki tunnistamme? Ja mitä ovat arvomme, toiveemme, tunteemme, henkilökohtainen tietämyksemme? Mitä me olemme tässä rajattomassa ja loistavassa maailmassa?

En voi edes kuvitella yrittäväni vastata tällaiseen kysymykseen oikeasti näillä sivuilla. Kysymys on vaikea. Nykyisen tieteen kokonaiskuvassa on monia asioita, joita emme ymmärrä, ja yksi asioista, joita ymmärrämme vähiten, olemme me itse.”

—Teoreettinen fyysikko Carlo Rovelli—       

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu