Ilmastonmuutos US:n puheenaiheena menneinä vuosina – lyhennetty versio

Ilmastonmuutos US:n puheenaiheena menneinä vuosina – lyhennetty versio

Ilmastonmuutoksesta on luotu mitä eriskummallisempia käsityksiä ja visioita. Ne jakautuvat karkeasti neljään kategoriaan: ilmastonmuutoksen myöntäneet, sen kieltäneet, epätietoiset ja Jumaliin uskovat.

Ilmastonmuutoksen myöntäneet edelleen jakautuvat karkeasti kahteen kategoriaan: ilmastonmuutos johtuu ihmisestä tai se johtuu luonnollisista syistä. Tämä jakautuu edelleen karkeasti kahteen kategoriaan: se johtuu sekä ihmisestä, että luonnollisista syistä. Osa ilmastonmuutoksen myöntäneistä ovat pääasiassa luoneet vision, että ilmasto muuttuu joistakin tuntemattomista syistä ja tulee muuttumaan hamaan tulevaisuuteen. Muutos on siis riippuvaista vain ja ainoastaan tuntemattomista syistä. 

Ilmastonmuutoksen kieltäjät perustelevat, että ilmastonmuutos on puhdas myytti. Sitten on suuri joukko, he ikäänkuin roikkuvat mukana hieman epätietoisina ja eivät osaa sanoa, mihin kategoriaan kuuluvat. Oma lukunsa ovat myös Jumalan sanaan uskovat, eli kaikki on jo ennalta pyhään kirjaan kirjoitettu.

Hieman tarkemmin aiheeseen perehtyneet käyvät väittelyjä eri tutkimuksista, joita poimitaan pääsääntöisesti netistä, jolloin informaatiotulva kasvaa lähes rajattomasti. Ongelmaksi koituu se, että informaatiota on liikaa eli periaatteessa tietoa on jokaiselle halukkaalle juuri sitä, mitä hän haluaa tai että miten sen haluaisi olevan. 

US:n palstoilla harvoin tapaa varsinaisia ilmastotutkijoita, ehkä he ovat katsoneet tarpeelliseksi vaieta, sillä sosiaalinen media ei ole paikka, missä laajoja tutkimuksia käydään seikkaperäisesti läpi, ikäänkuin he olisivat hakemassa sieltä hyväksyntää, mitä he eivät tule saamaan. 

Sitten ovat ne, jotka kuvittelevat tai toivoisivat olevansa alan tutkijoita ja toimivat harrastuspohjalta. Siinä ei sinänsä ole mitään moittimista, joskus harrastus pohjaltakin voi syntyä nerokkaita ajatuksia. Ajatusten läpivieminen voi kuitenkin olla suuren työn takana, sillä tieteelliset proseduurit ja akateeminen tausta johtaa vain oikealle polulle. Muussa tapauksessa, yksikin nerokas ajatus voi jäädä pöytälaatikkoon ja unohtua sinne ikiajoiksi.

Klimatologia eli ilmastotiede on kansainvälistä tutkimusta josta voidaan sanoa, että se on luonut kannuksensa vuosikymmenien ja yli sadan vuoden aikana. US:n palstoilla tapaa myös väittelijöitä, jotka ovat kääntämässä tätä historiaa päälaelleen ja olettavat, että kaikki perustuu joko kehäpäätelmiin tai jopa salaliittoteorioihin. Tämä ei valitettavasti pidä paikkansa, klimatologian suuntaviivat on jo vedetty kohti tulevaisuutta.

Tämä ajatusten maratoni ja kronologia saattaa vaikuttaa sekavalta ja sitä voisi jalostaa paremmaksi, mutta niin on sekavaa sosiaalinen mediakin.

Mutta sekavuudestaan huolimatta, ilmastonmuutoksella on yhtä monet kasvot kuin on meitä tällä planeetalla, ja ehkä siinä juuri piileekin se totuuden siemen.

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu