Maapallon lämpötila ei ole pudonnut 2000-luvun tasolle : mitään varsinaista lämpötilapaussia ei ole tähän mennessä havaittu

Maapallon lämpötila ei ole pudonnut 2000-luvun tasolle : mitään varsinaista lämpötilapaussia ei ole tähän mennessä havaittu

Yleistä:

Maapallon lämpenemisen tauko, jota joskus kutsutaan myös ilmaston lämpenemisen paussiksi tai maapallon lämpenemisen hidastumiseksi, on suhteellisen vähäinen muutos maailmanlaajuisissa keskimääräisissä pintalämpötila-anomalioissa.

Luonnollisten vaihteluiden: tulivuorenpurkausten ja suhteellisen alhaisen auringon aktiivisuuden ansiosta, keskimääräinen maapallon lämpenemisnopeus vuosina 1998 – 2012 oli vain hitaampaa.

(ks. alempana lähteen 1. graafi, harmaaksi merkityt alueet) 

Mutta kuinka paljon hitaampaa, se riippuu painotuksesta: mitä globaalia lämpötilaa koskevaa tietoaineistoa tarkastelet, sisältääkö se arktisen alueen ja tarkat ajanjaksot joita verrataan?

Ohessa pitkän aikavälin (1880 – 2017) ilmaston lämpeneminen, verrattuna lyhytaikaiseen lämpötilakehitykseen, sekä 15:sta vuoden trendejä muutosnopeuksina:

Kuten graafeista voidaan päätellä, mitään varsinaista lämpötilapaussia ei ole tähän mennessä havaittu. Se mitä voidaan havaita, on normaalia luontaista lämpötilan vaihtelua, missä tämän lisäksi, lämpötila osoittaa nousevaa trendiä.

Se miksi toisin väitetään, liittynee ennemminkin henkilökohtaisten etujen tavoitteluun, kuin objektiiviseen riippumattomaan tieteeseen.

Lähteet:

1. https://www.climate.gov/sites/default/files/globaltemp_trendsbydecade_1240.gif,

2. https://www.ncei.noaa.gov/

 

+2
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu