Miksi Milankovićin syklit eivät selitä nykyistä lämpenemistä – toisinto

Miksi Milankovićin syklit eivät selitä nykyistä lämpenemistä – toisinto

Jottei todellisuus hämärtyisi ja osin toisintona: Suhteessa Aurinkoon, Milankovićin syklit ovat Maapallon kiertoradassa ja akselin suunnassa tapahtuvia luonnon lakeihin perustuvia luonnollisia muutoksia, jotka vaikuttavat Maan ilmastoon. Mutta nämä jaksot eivät selitä nykyistä nopeaa lämpenemistä, joka on tapahtunut esi-teollisesta ajasta lähtien (1850 – 1900).

Lähde: NASA / JPL (Jet Propulsion Laboratory)

https://climate.nasa.gov/blog/2949/why-milankovitch-orbital-cycles-cant-explain-earths-current-warming/

Lainaus:

”Ensinnäkin, Milankovićin syklit tapahtuvat pitkällä aika-välillä, vaihdellen kymmenistä tuhansista vuosista aina satoihin tuhansiin vuosiin. Sitä vastoin Maapallon nykyinen lämpeneminen on tapahtunut vuosikymmenien ja vuosisatojen välillä. Viimeisen 150 vuoden aikana Milankovićin syklit eivät ole muuttaneet maapallon absorboiman aurinkoenergian määrää kovin paljon. Itse asiassa NASA: n satelliitti-tutkimukset osoittavat, että Auringon säteily on viimeisen 40 vuoden aikana vähentynyt jonkin verran.

Toiseksi, Milankovićin-syklit ovat vain yksi tekijä, joka voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen, sekä menneisyydessä että nykyisyydessä.

Lopuksi, tällä hetkellä on menossa interglasiaalinen-jakso (jääkauden välinen leuto ilmasto). Jos ihmisellä ei olisi vaikutuksia ilmastoon, Maapallon nykyinen kiertorata Milankovićin-syklien sisällä ennustaa, että planeettamme pitäisi jäähtyä, ei lämmetä, ja jatkaa 6000 vuotta sitten alkanutta pitkän aikavälin jäähdytystrendiä.”

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu