AGHG’s lisääntyminen ja tästä syystä maapallon lämpeneminen ei ole riippuvainen planeettojen sijainnista ja aurinko-sykleistä!

Lainaus aiemmin kirjoittamastani jutusta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/ihminen-muuttaa-ilmastoa-nopeammin-kuin-luonnon-korjaava-dynamiikka-ehtii-siihen-vastaamaan/

(ks. periaatekuva)

Maapallo

Ilmakehä / luonnollinen kasvihuoneilmiö

dTG / dt >1

Luonnollisen kasvihuoneilmiön tuottama lämpötilamuutos (dTG) joka on lisääntymässä aikavälillä (dt) ja on > 1.

Aurinko

1. ±dTA / dt 0

Auringon tuottama lämpö (±dTA ) vaihtelee joko kasvaen (+) tai vähentyen  (-) jollakin aikavälillä (dt), ja joka poikkeaa nollasta ( 0). Tämä osoittaa, että maapallo on asettumassa tiettyyn lämpötilavaihteluun.

2. dTA / dt > 1

Tässä auringon tuottama lämpötila alkaa kasvamaan tuosta (±) arvosta ja kun se summataan luonnolliseen kasvihuoneilmiöön saadaan:

(dTA + dTG) / dt >> 1

Eli summaus kertoo, että jos auringon ja luonnollisen kasvihuoneilmiön tuottamat lämpötilat ovat kasvussa, kokonaislämpötila nousee.

Tilanne, missä auringon tuottama lämpötilamuutos on laskeva:

3. -dTA / dt < 1

Kun luonnollisen kasvihuoneilmiön tuottama lämpötilamuutos on edelleen kasvava:

dTG / dt > 1

Huomataan, että kokonaislämpötilan nousu loivenee:

(-dTA + dTG) / dt ≤ 1

Kuinka paljon maapallon kokonaislämpötila loivenee? Se riippuu auringon tuottaman lämpötilan laskusta, sillä luonnollisen kasvihuoneilmiön tuottama lämpeneminen on edelleen nousussa!

Koska auringon tuottama lämpö on luonnollista vaihtelua ja valtameret pyrkivät hidastamaan maapallon lämpenemistä (suuri lämpökapasiteetti), myös pilvien nettovaikutus on luonnollista lämpenemistä hidastava. Sillä havainnot osoittavat, että luonnolliseen lämpötilavaihteluun on summautuneena nouseva lämpötilatrendi ja se ei selitä luonnollista lämpötilan nousua.

Luonnollinen kasvihuoneilmiö voimistuu edelleen ja nostaa maapallon lämpötilaa. Miksi näin tapahtuu, se johtuu ilmakehän lisääntyvistä kasvihuonekaasuista ja muista pienhiukkasista, jotka sitovat lämpöä. 

Itse asiassa ainoa varma tieto ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuksista aina vuodesta 1958 lähtien on saatu Keelingin mittauksista. Ja se myös tiedetään varmuudella, että viimeaikaiset ilmakehässä olevat kasvihuonekaasupitoisuudet johtuvat ihmisen toiminnasta.

WMO

(15 November 2023)

https://wmo.int/news/media-centre/greenhouse-gas-concentrations-hit-record-high-again

Ne jotka ymmärtävät nuo yo. yksinkertaiset matemaattiset termit ovat ymmärtäneet, että hyvin pienet muutokset (±) summautuvat ihmisen aiheuttamina muutoksina luonnollisiin muutoksiin, missä ihmisen osuus globaaliin lämpenemiseen on lisääntyvä. 

AGHG’s lisääntyminen ja maapallon lämpeneminen ei ole riippuvainen planeettojen sijainnista ja aurinko-sykleistä. Se on harhaan johtavaa propagandaa!

Toisaalta ne jotka eivät ymmärrä yo. yksinkertaisia matemaattisia termejä, ovat kieltämässä ilmakehässä olevan kasvihuoneilmiön vaikutuksen.

Kasvihuoneilmiön historiasta

Kasvihuoneilmiö ja sen kyky vaikuttaa planeetan lämpötilaan eivät ole mikään uusi tieteellinen muoti. Tätä vaikutusta tukevat löydöt alkoivat lähes 200 vuotta sitten, ja ne ovat kestäneet ajan kokeen ja ovat tiedeyhteisössä laajalti hyväksytty.

Vuonna 1859 John Tyndall huomasi, että hiilidioksidi on kasvihuonekaasu. Tällä hän tarkoitti, että hiilidioksidi voi absorboida lämpöä.

Vuonna 1896 ruotsalainen tiedemies Svante Arrhenius väitti, että hiilen, öljyn ja maakaasun polttaminen vapauttaa hiilidioksidia ilmakehään ja lopulta lämmittää planeettaa. Hän teki ensimmäiset laskelmat siitä, kuinka paljon maapallo lämpenee poltettaessa lisääntyviä määriä fossiilisia polttoaineita. Hänen ennusteensa olivat yllättävän tarkkoja.

Guy Callendar teki vuonna 1938 ensimmäisen todellisen yhteyden hiilidioksidipitoisuuden nousun ja maapallon lämpötilan nousun välillä.

Vuonna 1958 Charles David Keeling alkoi mitata ilmakehän hiilidioksiditasoja Mauna Loassa Havaijilla. Tämä mittaus osoitti hiilidioksidipitoisuuden olevan alle 320 miljoonasosaa (ppm), kun se aloitettiin vuonna 1958, verrattuna nykyiseen n. 420 ppm:n pitoisuuteen ja nousuun.

1960-luvulla Syukruo Manabe havaitsi, että maapallon alempi ilmakehä (troposfääri) lämpenee, mutta ylempi ilmakehä (stratosfääri) jäähtyy. Tämä osoittaa, että ilmaston lämpeneminen ei johdu avaruudesta ilmakehään tulevan lämmön lisääntymisestä, joka lämmittäisi sekä alempaa että ylempää ilmakehää. Pikemminkin se osoittaa, että lämpö on jäänyt loukkuun kasvihuoneilmiön vaikutuksesta, joka hidastaa lämmön siirtymistä yläilmakehään ja sieltä avaruuteen.

HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(FMI)

el. vanh. tut. ava.tek.elektr. ins. fys.

Teoriat ja mielipiteet ovat omiani, ne eivät edusta instituutteja tai organisaatioita. Ajalla ei ole partikkelia (toistaiseksi) valolla on.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu