Onko mitään mieltä lähteä määrittelemään IPCC:n tekemiä virheitä – tuhannet vertaisarvioidut tutkimukset

Onko mitään mieltä lähteä määrittelemään IPCC:n tekemiä virheitä – tuhannet vertaisarvioidut tutkimukset 

Lyhyesti, kuinka IPCC: n arviointiprosessi toimii:

Ja hieman perustellummin: 

Lähde: IPCC

https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2021/07/AR6_FS_review_process.pdf

IPCC: ssä on tällä hetkellä 195 jäsentä. 

Tuhannet ihmiset ympäri maailmaa osallistuvat IPCC: n työhön. Arviointiraportteja varten IPCC: n tutkijat arvioivat vuosittain julkaistavia tuhansia tieteellisiä artikkeleita antaakseen kattavan yhteenvedon siitä, mitä tiedetään ilmastonmuutoksen ajureista, sen vaikutuksista ja tulevista riskeistä sekä siitä, miten sopeutuminen ja lieventäminen voivat vähentää riskejä. 

Asiantuntijoiden ja hallitusten avoin ja läpinäkyvä katsaus ympäri maailmaa on olennainen osa IPCC -prosessia, jotta voidaan varmistaa objektiivinen ja täydellinen arviointi ja heijastaa erilaisia ​​näkemyksiä ja asiantuntemusta. 

Arviointiensa avulla IPCC varmistaa tieteellisen yhteisymmärryksen eri aloilla ja osoittaa, missä lisätutkimuksia tarvitaan. IPCC ei tee omaa tutkimustaan.

Jälleen herää kysymys: Onko siis mitään mieltä asettaa kyseenalaiseksi ja pyrkiä osoittamaan tällaisen organisaation tekemiä virheitä, joka kokoaa tuhansia ja taas tuhansia vertaisarvioituja tutkimuksia ympäri maailmaa ja tekee niistä yhteenvedon?

 

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu