Onko neroudella kärsimystausta – Ludwig van Beethoven

Onko neroudella kärsimystausta – Ludwig van Beethoven

Kuinka on mahdollista, että Ludwig van Beethoven, joka oli ehkä kaikkein suurin säveltäjämestareista ja neroista, loi niin suurenmoista, sekä älyllisesti, että voimakkaasti tunteisiin perustuvaa musiikkia ja joka samalla kärsi niin monenlaisista sairauksista.

Ehkä  pohjalla oli onneton lapsuus ja patoutuneet tunteet ja lopulta kuurous, joka vei hänet lopullisesti oman päänsä sisälle yksinäiseen maailmaan, missä hän loi ehkä kaikkein suurimmat mestariteoksensa.

Kun puhutaan neroudesta, sen jälki yleensä jää sadoiksi vuosiksi ja voisi melkein sanoa, että Beethovenin kohdalla, hänen jälkensä tulee jäämään vielä moniin sydämiin.

Vaikka hän oli hyvin ristiriitainen persoonallisuus, räjähtelevä ja jopa väkivaltainen, sisäisen äänen oli tultava esiin tavalla tai toisella. Voi vain kuvitella, mitä musiikillinen nero ajattelee ja tuntee menettäessään lähes kokonaan kuulonsa, joka on hänen tärkein aistinsa ja kaiken lisäksi muut sairaudet, jotka veivät hänet pitkällisten kärsimysten kautta hautaan.

Säveltäjän ruumis kaivettiin ylös kahdesti vuosina 1863 ja 1888, jolloin se siirrettiin uuteen hautaan. Tilaisuutta käytettiin hyväksi: tutkijoita kiinnosti 1863 erikoisesti säveltäjän kallo, jonka muotojen arveltiin paljastavan hänen neroutensa salaisuuden. Valitettavasti se jäi sillä kerralla selvittämättä. Muun muassa, kuuloluut sisältävän kallon osat oli sahattu pois, jonka seurauksena, ne ovat edelleen kadoksissa.

Ehkä pelkkä anatomia ei selitä neroutta, vaan itsepintainen ja peräänantamaton luonne ja luottamus omiin kykyihinsä, joka voi nousta äärimmäisestä kärsimyksestä koko kosmoksen valloitukseen.     

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu