Royal Meteorological Society’n video (ilmakehäfysiikka / kasvihuoneilmiö) herättää toisinajattelijoissa hämmennystä!

Royal Meteorological Society’n video (ilmakehäfysiikka / kasvihuoneilmiö) herättää toisinajattelijoissa hämmennystä!

Muutama päivä sitten julkaisin blogin, missä Royal Meteorological Society’n tutkijat demonstroivat, kuinka hiilidioksidi (CO2) estää infrapunasäteilyä etenemästä aallonpituus-alueella 7 – 14μm. 

Koe ja miten se suoritettiin:

Videolla koe suoritettiin kahdella pallolla, joiden materiaali ja väri olivat samat. Joten myös elastisuus ja valoa läpäisevät ominaisuudet olivat samat. Ensimmäinen pallo täytettiin sekä hiilidioksidilla, että vesihöyryllä. Toiseen palloon vapautettiin puhdasta hiilidioksidia.

Molempien pallojen koko oli silmin nähden sama, jolloin voisi olettaa, että paine niiden sisällä oli myös sama. Koska koe tehtiin laboratorio-olosuhteissa, ulkoinen paine oli silloin vallitseva paine, samoin ulkoinen lämpötila. Joten paine-ero pallojen sisä- ja ulkopinnoilla olivat samat. Jos pallojen sisäinen lämpötila olisi muuttunut, se olisi selvästi voitu havaita pallojen muodon muutoksena. Näin ollen, jos paine-eroissa tai lämpötiloissa olisi tapahtunut radikaaleja muutoksia, ne olisivat silloin koskeneet molempia palloja saman-aikaisesti (mahdollisesti eri muutos-nopeudella). 

Ennen varsinaista koetta, ennen kuin pallojen sisällä olevien kaasujen pitoisuuksia ryhdyttiin mittaamaan, pallot asetettiin hetkeksi asettumaan huoneen lämpötilaan.

Kokeessa käytettiin infrapuna-kameraa, joka mittasi valon intensiteettiä aallonpituus-alueella 7 – 14μm, missä pallot asetettiin vuoron perään infrapuna-kameran ja koehenkilön väliin. Mitattu tulos näytettiin katsojille. 

Videosta siis voidaan omin silmin havaita, mitä tapahtui. Minusta tämä demonstraatio osoittaa suhteellisen infrapunasäteilyn (7 – 14μm) intensiteetti-muutoksen pallojen välillä, joka on hyvin selkeästi todennettavissa. Molemmissa palloissa paineen- ja lämpötilan vaihtelut ym. ovat siis vertailukelpoisia. Joten havainto pelkän CO2:n voimakkaasta infrapunasäteilyn etenemisen estämisestä, voidaan todeta faktaksi vs. huoneen tilassa oleva vallitseva vesihöyry ja CO2

https://www.youtube.com/watch?v=pzCx2XXil70&feature=youtu.be

0
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu