Tämän palstan ikuisuuskysymys – ilmaston lämpenemisen referointi ja syyllistäminen

Faktan tarkistuksia
Referaatti on teksti, jossa selostetaan jonkin toisen tekstin keskeiset sisällöt omin sanoin. Mutta mitä tai ketä sitten referoidaan: no se on luonnollisesti IPCC.
Tämän palstan kirjoituksista saa jatkuvasti sellaisen vaikutelman, että IPCC on se suuri syntipukki, joka tekee jatkuvasti virheitä. Kun IPCC:n muhkeita raportteja tällä palstalla käydään läpi ei voi olla toteamatta, että kun sieltä jokin pieni virhe löytyy, siitä nostetaan valtava mellakka. Mutta jos sieltä löytyy fundamentteja suuremman linjauksen yhteenvetoja, jotka on monin tavoin todistettu oikeiksi, niistä pysytään hiiren hiljaa. Vaikka pienet detaljit voivat ratkaista suuremman luokan ongelman, ei se pois-sulje sitä mahdollisuutta, että detaljin esittäjän virheen perustelut voivat olla täysin väärät.
Absoluuttinen nollapiste tai lämpötila
Sellainen määritelmä kuin absoluuttinen nollapiste tai lämpötila, joka on -273.15°K, ei termodynamiikassa ole perus-suure, vaan se saadaan entropiasta S ja sisäenergiasta U.
Lämpötila määritellään käänteisarvona entropian derivaatasta sisäenergian suhteen:
1 / T = ∂S / ∂U ts.
T = ∂U / ∂S
Eli absoluuttinen nollapiste on aineen lämpötilan alaraja, jossa atomien lämpöliike lakkaa. Absoluuttista nollapistettä on kuitenkin mahdoton saavuttaa, sillä se merkitsisi, että kaikki atomit olisivat täysin pysähtyneet. Joten kaikki lämpöliike joka tapauksessa ylittää tuon nollapisteen.
Entä sitten ns. ”maapallon absoluuttisen pintalämpötilan kehitys”? Se on jo sinänsä virheellinen argumentti, sillä maapallon absoluuttisen pintalämpötilan kehitystä on lähes täysin mahdoton määritellä. Ainoa joka kyetään määrittelemään, on maapallon keskilämpötila, joka perustuu mittaushistorian lämpötila-anomalioihin, missä mittausten tarkkuus on suhteellinen.
Maapallon keskilämpötila
Maapallon keskilämpötilan tiedot esitetään yleensä anomalioina (poikkeavuuksina), eikä absoluuttisina lämpötiloina. Lämpötilapoikkeama mitataan suhteessa viitearvoon tai pitkän aikavälin keskiarvoon. Esimerkiksi jos viitearvo on 15 °C ja mitattu lämpötila on 17 °C, lämpötilapoikkeama on +2 °C (eli 17 °C -15 °C).
Lämpötilapoikkeamat ovat hyödyllisiä keskimääräisten pintalämpötilojen johtamisessa, koska niillä on taipumus korreloida hyvin suurilla etäisyyksillä (suuruusluokkaa 1000 km). Toisin sanoen poikkeamat edustavat lämpötilan muutoksia laajoilla alueilla ja etäisyyksillä.
Vertailun vuoksi absoluuttiset lämpötilat vaihtelevat huomattavasti jopa lyhyillä etäisyyksillä.
Poikkeavuuksiin perustuva tietojoukko on myös vähemmän herkkä havaintoverkon muutoksille (esim. uusi asema avautuu erityisen kuumaan tai kylmään paikkaan) kuin absoluuttisiin arvoihin perustuva.
Maan keskimääräinen pinnan absoluuttinen lämpötila kaudelle 1961–1990 on johdettu interpoloimalla maan, valtamerten ja merijääalueiden keskimääräisiä havaittuja lähellä pintaa olevia ilman lämpötiloja. Paras arvio on 14 °C (57.2 °F). Arvio on epävarma, mutta todennäköisesti 0.5°C:n sisällä todellisesta arvosta.
Koska tämän absoluuttisen arvon ja mahdollisen vuotuisen poikkeaman välisissä epävarmuustekijöissä on ero, ei ole kelvollista laskea niitä yhteen tietyn vuoden tarkan absoluuttisen arvon saamiseksi.
Alla olevasta lähteestä ja ala-lähteistä avautuu laaja tietopaketti globaalin lämpötilan seurannasta.
Lähteet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Instrumental_temperature_record
Tähän loppuun kysymys: jos näistä lähteistä löytyy jokin perustavaa laatua oleva virhe, voiko se kaataa koko järjestelmän uskottavuuden? Vastaus kysymykseen – no eihän se voi.
Uskoisin niin Sinivirralle kuin hänen läheisillekin olevan eduksi mikäli Sinivirta ottaisi parin kuukauden kesäloman näistä blogikirjoituksistaan.
Ilmoita asiaton viesti
No minä olen ns. jatkuvalla kesälomalla…
Ilmoita asiaton viesti
Jotta anomalia saadaan, tarvitaan absoluuttinen arvo.
Taas tätä huijausta, johon IPCC et al sortuu toistuvasti ja jatkuvasti ja aina.
Toiseksi, lämpötila ei kerro mitään energiataseesta, josta tässä perimmäisesti on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Luetun ymmärtäminen so. interpolaatio (abs. lämpötila) ja toiseksi, maapallo vastaanottaa tietyn määrän insolaatiota (insolaatio on auringon maapallon pinnalle tietyssä ajassa säteilemän energian määrä) lyhyetaaltosäteilyä ja luovuttaa lämpöä takaisin avaruuteen maasäteilyllä joka on pitkäaaltosäteilyä. Tämän lämmön sisään- ja ulosvirtauksen kautta maapallo ylläpitää vakiolämpötilaa ja tätä ilmiötä kutsutaan maan lämpöbudjetiksi. Tämä ei ole tasapainossa, se on nähtävissä blogin viitteistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole luetun ymmärtämisestä vaan tiedosta ja asioiden ymmärtämisestä.
anomalia ei pelasta niiltä ongelmilta mitä mittaamiseen liittyy. Se vain on ilmastoeliitin tapa kiertää ongelmia.
Maapallon energiatase on jatkuvassa muutoksessa eli toisin sanoen ei ole koskaan tasapainossa. Tämäkin väittämä on ilmastoeliitin ”keksintöä”, että joskus energia tase olisi ollut tasapainossa.
Ilmoita asiaton viesti
Käydäänpä vielä kerran läpi muutamia perusasioita. Kun puhutaan absoluuttisesta lämpötilasta tai absoluuttisesta nollapisteestä, siihen emme koskaan tule pääsemään. Kaikki lämpöliike tapahtuu tämän pisteen yläpuolella.
Toisaalta kun puhutaan absoluuttisen lämpötilan mittaamisesta, me emme voi välttyä mitattavan systeemin lämpökohinalta. Mitattavan pisteen ns. absoluuttinen lämpötila saadaan yksinkertaisesti tämän mitattavan systeemin lämpökohinan huipusta-huippuun keskiarvosta. Kun näitä pisteitä on n. kpl. lukemista voidaan interpoloida lämpötilakehitys. Ja kun näitä mittauksia on riittävä määrä, niistä lasketaan anomaliat.
Mitä maapallon energiataseeseen tulee, sen tärkein indikaattori on lämpötila.
Lämpötila määritellään käänteisarvona entropian derivaatasta sisäenergian suhteen:
1 / T = ∂S / ∂U ts.
T = ∂U / ∂S
Se lukemisen ymmärtäminen.
Ilmoita asiaton viesti
Lämpötila ei ole energiataseen indikaattori avoimessa systeemissä. Se on päivänselvä asia.
Väität anomalioista mitä tahansa olet väärässä. Keskilämpötilaa maapallolle ei ole olemassakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se on ihan turha väitellä näistä asioista, jollet sitten esitä aritmeettisia fysikaalisia vaihtoehtoja. Muilta osin voit kirjoitella ihan vapaasti mitä haluat.
Ilmoita asiaton viesti
Lämpötila ei pysty kuvamaan maapallon energiatasetta, koska se vaihtelee holtittomasti vuoden, vuorokauden, yhteyttämisen ja pilvisyyden muutoksissa valtavasti vaihtelevissa vesihöyrypitoisuuksissa.
Siihen ei tarvita kuin ymmärtäminen eri suureiden ominaisuuksista.
Lisäksi eliitiltä on täysin unohtunut, mikä on säteilyn etenemisnopeus ja sen sijaan yritetään kehitellä viipymäaika viritelmiä peittämään tämäkin tosiasia.
Ilmoita asiaton viesti
Anna nyt vaan olla, kun sitä korvaavaa aritmetiikkaa ei ole…
Ilmoita asiaton viesti