Tämän palstan ilmastouskovaisuus ja rinnakkaistodellisuus vs. virallinen tiede ja tieteellinen konsensus

Todellisuudesta ja teorioista jotka lähestyvät todellisuutta

Kaikkein tehokkain tapa kirjoittaa otsikossa mainitusta aiheesta ja aiheuttaa siitä sekasortoa on raflaavat otsikot (todellisuudesta poikkeavat kiukuttelun euforiat) ja saada ihmiset uskomaan, että se virallinen (eli virkaa tekevien) ilmastotutkimus on vähintäänkin huijausta. Tämä saa helposti nostetta niissä, joilla ei ole kokemusta ilmastotieteistä. Ja henkilökohtaisesti uskon, että suurimmalla osalla ei sellaista kokemusta näillä palstoilla ole. On toki selvää että jokainen on ajatteleva persoona ja joukossa voi olla myös ajattelijoita, joille ilmasto on enemmänkin intohimoinen tapa käydä kinastelua, kuin tiedettä edistävä. Ja koska ilmasto on erinomaisen hankala ja vaikeaa ymmärtää, se menee helposti sinne ilmastouskovaisuuteen ja rinnakkaistodellisuuteen.

Ilmastonmuutoksen tieteellinen yksimielisyys

Mitä ilmastonmuutoksen tieteelliseen yksimielisyyteen (konsensukseen) tulee, eli mitä sillä tieteellisellä konsensuksella todellisuudessa tarkoitetaan, ja kuinka laajasti siitä yksimielisiä ollaan, siitä löytyy materiaalia oheisista linkeistä:

”The following page lists the nearly 200 worldwide scientific organizations that hold the position that climate change has been caused by human action.”

https://www.opr.ca.gov/facts/list-of-scientific-organizations.html

https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

Jos nämä linkit aiheuttavat sekasortoa tai vaikkapa skeptisyyttä, epäilyä ja spekulaatioita, tai vaikkapa sitä, että ollaan auktoriteetteihin kallellaan, käsitys tieteestä ylimalkaan ilmenee silloin ilmastouskovaisuutena ja elämisenä rinnakkaistodellisuudessa.

Jos ja kun ilmastoa tutkii, siitä saa eniten tyydytystä kun huomaa, että on saanut jotakin henkilökohtaista aikaiseksi (vuosi 2014) ja uskoo sen olevan niin lähellä todellisuutta kuin se vaan on mahdollista. Ja vaikka se olisi täysin teoreettista, se on periaatteessa valmis ja jos se edes vähän sivuaa tieteellistä konsensusta, siitä pitäisi olla vain hyvillään. Ja näin olenkin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/ihminen-muuttaa-luontoa-yhteenveto-vuosien-varrelta-ilmastonmuutos/

Tässä kaikki toistaiseksi, jatkosta en osaa sanoa…

+2
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu