TkT Antero Ollilan villiintyneet teesit

TkT Antero Ollilan villiintyneet teesit

Pienenä kevennyksenä ja en missään nimessä kohdista paineita TkT Antero Ollilan suuntaan, mutta jos ne Ollilan kuuluisat rautalangat alkavat olla vähissä, niin pyrin jatkamaan niitä hieman.

Ollila on ollut jo vuosia kaatamassa kansainvälistä hallitusten välistä ilmastopaneelia IPCC:tä ja siitä johdannaisena Maailman ilmatieteen järjestöä WMO:ta ja sen pääsihteeriä prof. Petteri Taalasta.

Tähän listaan voisi jatkaa vielä Helsingin yliopiston ilmakehätutkimuksen keskuksen / matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan (INAR RI) mm. akateemikko prof. Markku Kulmalan ja prof. Jouni Räisäsen johdolla, kuten myös Suomen ilmastotutkimuksen lippulaivan, Ilmatieteen laitoksen. 

Seuraavana on vuorossa ICOS (Integrated Carbon Observation System) ja Suomessa akatemia prof. Timo Vesalan johdolla.

Mutta mikä tähän listan lisäykseen pistää eniten silmään, on Ollilan itsensä edustama Aalto- yliopisto. Siellä opetetaan ilmastonmuutosta, aerosolien ilmastovaikutuksesta väitelleen FT. Sanna-Liisa Sihto-Nissilän toimesta. Hän on täysin eri mieltä Ollilan hiilenkierto-malleista!

Onko siis Aalto-yliopiston opetusohjelma ilmastonmuutoksesta sekin virheellinen, missä opiskelijoita aivopestään väärillä periaatteilla?

Toinen samasta aiheesta väitellyt tutkijatohtori Michael Lettenmeier, myös Aalto-yliopistosta, joka on ollut yksi päätutkijoista Sitran tilaamassa 1.5° elämäntavat -tutkimuksessa, jossa kansainvälinen tutkijaryhmä on vertaillut eri maiden elämäntapojen hiilijalanjälkiä. Hänellä on hyvin selkeä näkemys näistä asioista, missä suunnataan kohti tulevaisuuden visioita. Eli onko sitten seuraavana vuorossa Sitra.

https://youtu.be/hV0yjYVap4A

Entä sitten muut instituutit maailmalla, jotka ovat eri mieltä TkT Antero Ollilan teeseistä:

1. CICERO (Center for International Climate and Environmental Research / PhD. Gunnar Myhre (Myhre et al.)

2. NASA

3. ESA

4. Met Office

5. NOAA

6. CSSR (Climate Science Special Reprot)

7. Climate Central

8. ETH Zürich (prof. Reto Knutti)

9. Climate & Clean Air Coalition (prof. V. Ramanathan)

10. NASA (prof. J.W. Chamberlain, edesmennyt)

11. University of East Anglia (prof. T. M. Lenton)

12. Potsdam Institute for Climate Impact Research (prof. Hans Joachim Schellnhuber)

13. Max Planck Institute (prof. Paul Crutzen) kemian Nobel 1995

jne..

Ja miksi näin?

Periaatteessa ja lopulta vain yhden miehen laatiman hiilen kierto-mallin ja yksinkertaisen permille-arvo muunnoksen perusteella, missä on hyödynnetty CO2 emissioita? 

Sanoisin, että TkT Antero Ollilan villiintyneet teesit ovat vertaansa vailla näillä US:n palstoilla. 

Kaikesta huolimatta ja huumoria unohtamatta, suuntaa antavan rakentavasti. 

HannuSinivirta

Työura: (el. vanh. tut. / 2016) FMI / avaruusteknologia ja havaintopalvelut 1990 - 2016 (26v). Eflab Oy - Labsystems Oy / lääketieteellinen teknologia / tutkimus ja tuotekehitys 1980 - 1990v (10v). Nokia Oy / atomivoimalaitostekniikka ja militaaritekniikka 1975 - 1980 (5v). Planar Ky / tietoliikennetekniikka / tutkimus ja tuotekehitys 1968 - 1975 (7v). Kantavia voimia mm. Albert Einsteinin 10 kenttäyhtälöä. Olen tutkinut ilmastonmuutosta n. 5 vuotta ja päätynyt arvioon, että muutos tapahtuu sekä antropogeenisten eli ihmislajin toiminnan seurauksena (A) että luonnollisten eli planetaaristen (L) vaikutusten muutos-vauhdin suhteessa, missä antropogeeninen dominoi (𝝏A / 𝝏t) / (𝝏L / 𝝏t) = paljon suurempi kuin 1. Tutkimus ei perustu perinteisiin julkaisu-periaatteisiin, vain puhtaaseen matemaattiseen tulkintaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu