USIPCC (Uuden Suomen Intergovernmental Panel on Climate Change )

USIPCC

USIPCC (Uuden Suomen Intergovermental Panel on Climate Change)

Olen tähän asti kirjoittanut lukuisia blogeja ilmastonmuutoksesta. Suurin osa niistä liittyy kansainvälisesti ansioituneiden, vakavasti otettavien ilmastotutkijoiden tekemiin tutkimuksiin, joita olen referoinut. Joukosta löytyy mm:

Ilmakehätieteen prof. Jouni Räisänen, -akateemikko prof. Markku Kulma, -prof. Jaana Bäck, prof. Olli Tahvonen, -M.Sc. (fysiikka) Joni Kujansuu, -FT. Sanna-Liisa Sihto-Nissilä (Aaltoyliopisto), -prof. Jukka Paatero (Aaltoyliopiston lehtori), -prof. Pauli Paasonen, -tutkijatohtori Tuomo Kalliokoski, kosmologit Kari Enqvist ja Stephen Hawking, -prof. Reto Knutti (ETH), -prof. Hans Joachim Schellnhuber (Potsdam Institute for Climate), prof. Ralph Keeling, -prof. V. Ramanathan, -prof. J.W. Chamberlain, prof. James Marshall Shepherd (NASA), -prof. T. M. Lenton, PhD. Gunnar Myhre (CICERO) ym..ym.

Lista on vakuuttava. Jokainen heistä on alansa huippu ja edistäneet ilmastonmuutokseen liittyvän problematiikan ratkaisemista jo vuosikymmeniä. Heistä suurin osa on päätynyt siihen tulokseen, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on enemmän kuin todennäköinen ja laskelmia ihmisen vaikutuksesta on koottu kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) arvioitavaksi. 

Nyt voisi joku tokaista, että taasko sitä mennään auktoriteettien taakse. Kysymys ei todellakaan ole siitä, vaan kysymys on tieto-taidosta, -osaamisesta, -kansainvälisyydestä, -arvostamisesta, -etiikasta, -tieteen tekijöiden tekemistä miljoonista työtunneista jotka on dokumentoitu, arvioitu ja koottu samojen kansien väliin tuhansina tutkimuksina ja mallinnuksina. Tämän pohjalta on sitten laadittu erilaisia skenaario-polkuja, mitkä toteutuessaan konkretisoituvat yhä lähemmäksi havaintoja. Mikä skenaario-polku sitten lopulta toteutuu, se riippuu ajasta.

Tämän tästä US:n palstoilla kuitenkin esiintyy myös sellaista asiantuntijuutta, jotka pyrkivät jatkuvasti ja tarkoituksellisesti osoittamaan, että tämä em. prosessi ei joko toimi, tai sitten IPCC vääristelee ja tuottaa tarkoituksellisesti tietoa, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. US:n palstoille on ikäänkuin syntymässä tai jo syntynyt ihan oma USIPCC (Uuden Suomen Intergovermental on Climate Change), joka laatii omia skenaarioitaan ja vielä uskoo niiden olevan todellisempia, kuin kymmenien tuhansien vakavasti otettavien tutkijoiden ahkeroimien miljoonien työtuntien saadut tulokset.

Nyt voisi edelleen joku tokaista. Ei ne kymmenet tuhannet tutkijat, vaan se yksi tutkija, joka voi olla oikeassa siksi, että muiden tekemät tukimukset eivät ole oikein tai niissä on virheitä, mutta omista virheistä ei ole tietoakaan, kun kukaan ei ole vielä toistaiseksi niistä mitään virheitä osoittanut. Tässä nyt yksi hyvä esimerkki.

No, herää kysymys. Kuka tai ketkä ovat kiinnostuneita yhdestä tutkijasta, joka on mahdollisesti asettamassa kyseenalaiseksi sellaisen organisaation, joka itse ei varsinaisesti tee tutkimusta (IPCC pyrkii toteuttamaan päätöksiä saadusta tutkimusaineistosta). Eikö silloin ole kysymys tutkijasta, joka ei ole saanut tutkimustaan läpi vakavasti otettavissa julkaisuissa joko siksi, että tutkimus on joko puutteellinen tai siinä ei ole mitään varsinaista uutta mullistavaa, joka muuttaisi perinteisiä käsityksiä ja näin ollen saisi muiden tutkijoiden osoittamaa arvostusta ja päätyisi IPCC:n arvioitavaksi.

Miten siis menetellä, että saa tutkimuksensa läpi ja pystyy vaikuttamaan. Yksi varteenotettava neuvo voisi olla se, että ensin pyrkii löytämään virheitä omista tutkimuksistaan, jotta ne menisivät helpommin läpi ja olisi laadittu niin, että jokainen joka niitä tulkitsee, tulee myös vakuuttuneeksi.     

+1
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Työkokemusta (tietoliikenne, -atomivoima, -lääketiede, -avaruus) tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Kantavia voimia mm. Albert Einstein.

(𝝏fA / 𝝏xA, 𝝏fA / 𝝏yA) / (𝝏fL / 𝝏xL, 𝝏fL / 𝝏yL) = ∇fA / ∇fL = paljon suurempi kuin 1 ts. antroposeeni dominoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu