US:n palsta on muodostumassa valittamisen palstaksi

Palstalla tapahtuvaa
Jokunen aika sitten kirjoitin blogin, kuinka US:n palsta on muuttunut juorupalstaksi. Koska kirjoitteluni on joiltakin osin ollut suhteellisen tuottoisaa, poistin sen muiden kirjoitusten tieltä. Nyt US:n palsta on muuttumassa yhä enemmän myös valittamisen palstaksi.
Harvoin tulee luettavaksi myönteisiä blogeja, missä oltaisiin perisuomalaisuudesta poikkeavia, kuten kateellisuudesta ja ainaisesta valittamisesta. Jokunen vuosi sitten luin kirjoituksen, missä Yhdysltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreckin kommentti suomalaisten valittamisesta puhuttaa – ”Ei tajua tuon vertaa missä mennään”.
Jotkut pitävät Bruce Oreckin kommentteja suomalaisten valittamisesta raikkaina. Toiset ihmettelevät, ettei mies ole ymmärtänyt valittamisen kuuluvan kansanluonteeseen. Muutamia Oreckin lainauksia vuosien takaa:
– Miksi te aina valitatte? Suomessa parasta ovat suomalaiset, jotka ovat fiksuja, hyväsydämisiä ja luontorakkaita. Moraalinen kompassiviisarinne näyttää oikeaan suuntaan, se on harvinainen lahja. Suomalaiset kansana ovat kilttejä ja upeita ihmisiä, Oreck totesi.
– Huonointa Suomessa ovat suomalaiset, koska ette usko itseenne. Elämä on täynnä haasteita, joita ei voi kontrolloida. Miksi siis suomalaiset heittävät eteensä haasteita, joita he voivat hallita? Jos ei ole havaittavaa estettä, te löydätte sellaisen. Se saa minut hämilleni enkä ymmärrä sitä, hän jatkoi.
– Pidän amerikkalaisten kannustavuudesta, positiivisuudesta ja mahdollistamisesta. Minua sanotaan usein optimistiseksi – aina voi valittaa, mutta se ei johda mihinkään. Mahdollisuuksia on, kun on luova ja ratkaisuihin pyrkivä ihminen, joka ottaa vastuun itsensä lisäksi läheisistä.
-Bruce Oreck-
Olisiko siis tällä palstalla syytä kirjoittaa enemmän optimismin ja ratkaisukeskeisyyden (vaikka se onkin vaikeampaa) kautta kuin siitä, että jos joku esittää rakentavia ajatuksia aiheesta kuin aiheesta, mutta tulee alinomaan huomanneeksi, että matto tuli jälleen vedettyä jalkojen alta.
Miellän kirjoitulsesi myös valitukseksi. 🥰
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä, että täällä valitetaan aivan liikaa. Somen päätehtävä on tarjota kirjoitusalusta asioille, joita päämedia ei käsittele. Olen useampaan otteeseen kirjoittanut, että kaikissa tilanteissa kyllä riittää puhetta ja kirjoitusta siitä, mitkä kaikki asiat ovat pielessä. Kun pyydetään kannanottoja, miten epäkohdat saadaan korjattua, niin sitten on huomattavan hiljaista. Olen omissa kirjoituksissani yrittänyt pitää huolta, että jos kirjoitan jostakin epäkohdasta, niin tuon esiin myös mielipiteeni, miten asia saadaan kuntoon.
Lopputulema. Kun joku valittaa, niin pyydetään kommenteissa mielipidettä, miten asia korjataan.
Ilmoita asiaton viesti
Miten korjaisit kuvailemasi epäkohdan?
Ilmoita asiaton viesti
Janne, pitäisi olla sellainen nappi, jota voi painaa, kun tietty blogisti ei ole perustellut jotakin kantaansa; tai kun hän ei ole etsinyt esille tuomaansa ongelmaan ratkaisua itse 🙂
Ilmoita asiaton viesti
J.S:”Miten korjaisit kuvailemasi epäkohdan? ”
Tää oli aika hyvä.
Mitä sitten tulee siihen ”ainaiseen valittamiseen”, niin totuus lienee se, ettei asiat muutu, jos ei joku esitä että jossain on jotain vikaa ensin. Myöskään ”pessimisti ei pety” lienee aika hyvin tunnettu sanonta ja pitää usein paikkansa. Ja kun ne nallekarkitkaan ei aina mene ihan tasan, niin toisilla vaan kenties enempi valittamisen aiheita kuin toisilla.
PS aika typerää olisi mielestäni, jos täällä kerrottaisiin aina vaan siitä miten kivaa ja hyvin menee.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin asia on. Myös USA:a vaikka ihmiset siellä ovatkin postiivisia.
Tyytymättömyys on kaiken kehityksen äiti.
Blogisti ehkä edellyttäisi palstalta että täällä vain samaa mieltä olevat keskustelisivat keskenään siitä kuinka voisivat olla vielä enemmän samaa mieltä?
Toki siinä blogisti on oikeassa että aivan liian harva koskaan kertoo kuinka haluaisi asioiden olevan.
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin mielipiteet ovat vapaita, ja juuri niistä voidaan tehdä johtopäätöksiä siitä, mitä ja miten mielipiteet jakautuvat. On täysi mahdottomuus olettaa, että nyt tai tulevaisuudessa tällä palstalla kaikki olisivat samaa mieltä. Jos on jostakin asiasta tyytymätön, sen eteen tulisi tehdä jotakin ja jättää se valittaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Hauskinta on tuo polttoaineen hinnasta valittaminen. Polttoaineen hinta on korkea koska öljyn hinta on korkea. Ja tiedetään että se kallistuu joka tapauksessa.
Tuota voi ratkoa todella monella tavalla:
1. Ostaa sähköauton.
2. Muuttaa lähemmäksi työpaikkaa.
3. Siirtää työpaikan kotiin, etätyö jne.
4. Vähentää ajosuoritteita yhdistelemällä ajoja, kauppaan kerran kuussa jne.
5. Hidastaa ajonopeuden korkeintaan 80km/h (ilmanvastus pienenee).
6. Vaihtaa E85 polttaineeseen.
7. Hankkii lisää rahaa.
8. Säästää rahaa vähentämällä kulutusta jostain muualta.
9. Kulkee polkupyörällä, kävellen, hiihtämällä tai julkisilla.
10. Harrastaa asioita jotka eivät tarvitse autoa.
jne.
Ratkaisukeinoja on siis läjäpäin kun vaan alkaa miettimään mutta kun ei.. vali vali ja väkä väkä.
Edit:
Ja vastaava kuvio tosiaankin vähän kaikessa somevalittamisessa. Olkoot se sitten mitä tahansa energian tuotantoa, ravinnon tuotantoa… tai vaikka puhelimen tai kahvipaketin hinta.
Valittajia tuntuu yhdistävän se, että eivät tee itse asialle mitään.
Ilmoita asiaton viesti
M.K:”Ratkaisukeinoja on siis läjäpäin kun vaan alkaa miettimään..”
Mikä noista ”ratkaisuistasi” siis alensi sitä polttoaineen hintaa? Itselleni ei ihan kertalukemalla selvinnyt.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo ratkaisevat lähinnä polttoainelaskun hintaa, ei litrahintaa. Litrahintaan auttaa toki se RE85.
Jos halutaan litrahinnan nousua hillitä niin pidetään talvinopeusrajoitukset ympärivuotisesti, lopetetaan öljylämmitys niin saadaan polttoöljyn ja dieselin hintaa alas (kielletään vaikka öljypolttimien myynti), ja niin kauan kun on sotimista voi pitää biojakovelvoitteet pois dieselistä.
Ilmoita asiaton viesti
Paras hillitsemiskeion olisi tuon mukaan kun lopetettaisiin autolla ajaminen kokonaan ja siirryttäisiin hevosiin ja rattaisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kyllähän nuo ratkaisutavat on nimenomaan kysynnän vähentämistä ensisijaisesti että toki sekin vaikuttaa hintaa laskevasti.
Ilmoita asiaton viesti
Se tietenkin on selvä asia, polttoaineen hinta nousee väistämättä pidemmällä aikavälillä ja niin paljon että ei ole varaa haaskata ja siihen ei ole mahdollista vaikuttaa. Pitää sitten ratkaista miten siihen sopeutuu, että miten kukin parhaaksi näkee.
Ilmoita asiaton viesti
Raakaöljyn hinta ei ole mitenkään erityisen korkea. Kymmenkunta vuotta sitten raakaöljyn hinta oli korkeampi. Kuluttajahinnat on nostettu ihan kotimaisin (ja EU:n) voimin.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitus onkin päästä öljyriippuvuudesta eroon kun öljyvarat ovat hupenemassa.
Polttoaineen hinnan nousu ei siis oikeasti ole ongelma, sillä sen on tarkoituskin nousta että tapahtuu sitä hinnalla ohjausta.
Se vaan on nyt koronan ja sotimisen takia noussut hyvin lyhyessä ajassa hyvin paljon ja äkillinen muutos aiheuttaa harmia. Kyllä sen polttoaineen hinnan on tarkoituskin nousta mutta vaan tasaisemmin.
Lopultahan se nousee ilman sääntelyä ja vaikka ilman veroa niin kalliiksi että ei ole varaa polttaa lämmitystä, sähköä tai liikkumista varten.
Eihän sitä ole raakatimanteissakaan mitään polttoaineveroa että jos verovapaata haluaa. Kyllä niitäkin polttamalla saa auton liikkumaan jos niin haluaa mutta voi tuntua useimpien lompsassa vähän liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Karnaattu on poika, joka ei ole vielä ymmärtänyt, että energian hinta vaikuttaa aivan kaikkiin muihin hintoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin vaikuttaa. Olen toki tietoinen tästä.
Markkinatalous on kuitenkin siitä kiva, että se noin niinkuin oletuskena optimoi hintoja alaspäin.
On siis syytä odottaa yritysten optimoivan logistiikkaa ja työpisteitään sellaiseen maailmaan missä halpaa öljyä ei ole. Onhan yritykset hyvin sopeutuneet myös tuulivoimaan. Esimerkiksi ostamalla osuuksia voimaloista ja sieltä sitten sähköä omakustannehintaan, ja jos sähkö on kallista niin laittaa tuotantoa seisokkiin ja tekee rahaa myymällä sähköä mitä ei itse käytä.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo on juuri niitä oletuksia, jotka on toteutuneet juuri päinvastaiseen suuntaan. Tämä on se vihreän siirtymän kammottavin virhe.
Ilmoita asiaton viesti
Markkinatalous ei toimi niin nopeasti, ja sen lisäksi muutosta ei ole vielä edes tehty. Sitä hintojen laskua voi alkaa seurata siitä kohtaa vaikka 25v eteenpäin kun fosiilisia polttoaineita ei enää käytetä.
Ei tässä mitään virhettä ole tehty kun hintojen pitäisikin nousta tällä hetkellä mutta sehän ei ole pysyvää.
Olihan ne autotkin aikoinaan todella kalliita että hevosella pääsi halvemmalla mutta kyllä se sitten ajan kanssa halpeni, noin esimerkiksi.
Nyt maksetaan siis sitä kulua mikä tulee kun korvataan fossiilisia polttoaineita mutta on aivan selvää että markkinat alkavat ohjata hintaa alaspäin kun yhteiskunta kehittyy.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla on edelleenkin vaikeuksia ymmärtää mitä energia on. Se on aivan eri asia kuin tuotantomenetelmien kehittäminen. Energia on energiaa ja vain energiaa. Sitä ei kehittämällä pysty halventamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan. Energia halpenee kun tarjonta kasvaa ja kysyntä pienenee.
Tarjontaa siis lisätään kokoaika mutta siinä menee aikaa, että yhteiskuntaa optimoidaan säätämään kysyntää sen mukaan milloin energia on halpaa. Silloin kun kysyntää on paljon kun energiaa on tarjolla vähän, hinta on korkea.
Ilmoita asiaton viesti
Väärin. Tällä hetkellä kysyntä vähenee, mutta hinta vain nousee.
Ilmoita asiaton viesti
On helpompi osallistua, kun osallistumisen toimi on heppoisempaa.
Mitä joittenkin kirjoittelua seurannut, taso menee astetta korkeammalle. Tällaiset kannanotot jäävät vähän huomiotta, koska hierre ja ongelma (tuli) saa toimimaan, ei toimivuus, ja siihen viittaava kirjoittelu.
Tavallaan kommenttisi on oikea, ja tilannekuvasta muodostuu samalla paitsi hankala, myös sellaiseksi löydetty, jos nyt joku tämän päätelmän osaa tehdä, ja se olisi vielä oikea, ja viestittävissä.
Tästä voisi kirjoittaa jotain napakkaakin.
Ilmoita asiaton viesti
Oreckin kommentit ovat linjassa omien mielikuvieni kanssa amerikkalaisesta tapakulttuurista. Ehkä sitten puheet ja teot eivät niin hyvin kohtaa?
Siksi olenkin useiden vuosien ajan äimistellyt kuinka he jaksavat fanittaa päivästä toiseen valittavaa ja uhriutuvaa Trumpia.
Ilmoita asiaton viesti
Yritin etsiä US:n puheenvuoron eilisestä ja tämän päiväisistä blogeista valittamisia – en löytänyt. Kritiikkiä kylläkin, jota täytyykin olla..
En tiedä missä seurassa Bruce Oreck on liikkunut mielipiteineen verratessaan suomalaisia amerikkalaisiin. Olisiko asiat jotenkin hänen kuvailemallaan tavalla hänen omassa perhepiirissään? Amerikkalaisten kanssa vuosikausia työskennelleenä en allekirjoita Oreckin itsekehuja amerikkalaisista. Valitan, että näin ei ole.
Tuskin suomalaiset kovinkaan suuria valittajia ovat olleet, kun on selvitetty maailman onnellisinta kansaa. Ei onnellinen ihminen valita.
Ilmoita asiaton viesti
Ainahan voidaan kirjoittaa kuinka kaikki voi hyvin eikä maailmassa ole sotia. Minä kun en kehtaa valehdella että kaikki on hyvin…
Ilmoita asiaton viesti
Kun puhutaan kritiikistä, se on yhtälailla valittamista jostakin, jota ei hyväksytä. Toisaalta kritiikki voi olla myös rakentavaa. Mutta tällä palstalla se on ollut kyllä ylivoimaisesti mollaavaa. Toisaalta on sanomattakin selvää, että luotetun uutismedian rooli vain korostuu tänä valeuutisten, salaliittoteorioiden ja muun disinformaation aikakautena. Jos kritiikki osuu näihin, se on mielestäni vähintäänkin oikeutettua. Tällä palstalla valittaminen tai kritiikki yleensä on ennemminkin asenteellista, kuin asiallista.
Ilmoita asiaton viesti
Kun aika harva ”ostaa” sun teesejä niin valitat siitä ja yleistät sen koko usariin näköjään.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on myös sellainen lähestyminen, josta voisi kirjoittaa oman bloginsa, eli henkilöön menemisestä.
Tässä blogissa käsitellään teemaa ”US:n palsta on muodostumassa valittamisen palstaksi”, joka käsittelee palstalla kirjoitettuja blogeja ja kommentteja.
Ilmoita asiaton viesti
” eli henkilöön menemisestä. ”
Tästä sun on ihan turha valittaa koska sinäkin harrastat sitä myös ihan sujuvasti.
Ilmoita asiaton viesti
En lähde tälle tasolle, mutta sitä saa mitä tilaa.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole täällä blogeissa juurikaan valittanut muuta kuin kristittyjen huonoa kohtelua. Maailmassa on paljon epäoikeudenmukaisuutta, mutta myös hyviäkin asioita. Minä olen ostamassa nyt luhtitaloasuntoa, josta tein eilen tarjouksen. Tarjosin 56 000 euroa asunnosta, josta pyydettiin 59 000. Jotkut kaverit ovat valittaneet, että tein hölmösti, kun tarjosin niin paljon ko. asunnosta, olisi kuulemma pitänyt tarjota selvästi vähemmän. Myyjällä on tiistaihin asti aikaa vastata minun tarjoukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ainakaan Suomessa ole havaittavissa mitään kristittyjen huonoa kohtelua.
Ilmoita asiaton viesti
Jaaha !. Mutta menisitkö itse ostamaan saunallisen luhtitalokaksion 56 000:lla eurolla ?. En usko, että menisit, koska itse asut ilmeisesti jossain kartanossa. Rikkaat ihmiset asuvat omakotitaloissa tietysti ja kristityt luhtitaloissa, joissa on huono äänieristys.
Ilmoita asiaton viesti
Asun nyt vuokralla ja odotan alennusmyyntejä. Asunnossa on erittäin hyvä äänieristys että ei haittaa. En oikein välitä kuka omistaa kiinteistön.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole tainnut lukea US:n Puheenvuoroa. Nykyisin yhä harvemmat haluavat siellä kertoa uskonnollisesta vakaumuksestaan.
Ilmoita asiaton viesti
Johtunee säädyllisyydestä. Uskonto on kuin penis. On okei että sinulla on sellainen. On okei olla siitä ylpeä. Mutta älä esitele sitä julkisesti, älä tyrkytä sitä lapsille äläkä kirjoita sillä lakeja.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ollut vastaus minun kommenttiin. Mutta tuosta näkee, että sitä outoa asennetta löytyy. Vakaumuksia yleensä esitellään julkisesti. Bodarilla on oma vakaumuksensa, hän esittelee lihaksiaan. Tietenkin bodarikin voi uskoa Jumalaan. Vasemmistopoliitikko aktiivisesti tuo esille omia vakaumuksiaan, siihen ei yleensä Jumala kuulu harvaa poikkeusta lukuun ottamatta..
Ilmoita asiaton viesti
Minua on aina arveluttanut uskonnon yhdistäminen politiikkaan. Nyt kun Venäjän kaksipäinen kotka (Putin ja Kirill) raatelee molemmilla nokillaan Ukrainaa, on käynyt ilmi että epäilykseni eivät ole olleet aiheettomia. Näkökulma, joka minusta edelleen on aliarvioitu, on Venäjän kärjistynyt ja kärjistetty arvopohja. He eivät halua olla suurvalta, jotta sosialismi voittaisi. He eivät halua olla suurvalta, jotta koko maailma tunnustaisi venäläisyyden ylivertaisuuden ihmisyydessä. Ei. He haluavat olla suurvalta, jotta homot (ja muut seksuaalivähemmistöt), transihmiset ja feministit ja eivät voita.
Putin haluaa olla tsaari siksi, että hän olisi isäntä, isä, hallitseva valkoinen heteromies. Patriarkka Kiril nimeää uhat; Gayropan ja Pridet. Lainsäädännöllä on keskitytty osoittamaan, kuka on syyllinen venäläisyyden rappeutumiseen. Ei korruptio, ei taloudellinen eriarvoisuus vaan miehuuden romahdus. Ja siitä ei syytetä miehiä vaan naisia ja homoja. Väkivalta katsotaan kuuluvaksi miehuuteen.
Tästä syystä itä on tukenut kaikissa länsimaissa kaikkia arvokonservatiivisia trans- ja homofobisia ja antifeministisiä liikkeitä. Ihan sama, onko kyseessä herännäiskristilliset, aitoavioliittolaiset, nationalistit, valkoisen ylivallan kannattajat vai paikalliset populistit. Niinpä Yhdysvalloissa tulisin babtistisaarnaaja ja äärimmäisin Ayn Randinsa lukenut libertaariskeptikko voivat molemmat jakaa Venäjän trollitehtaan kuvastoa kahdesta biologisesta sukupuolesta (mikä ei pidä paikkaansa). Tai kaikille ”tolkun ihmisille” pitkin länttä on tarjolla olkiukkoja siitä, miten woke-feministit canceloivat miehuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Putin mainitsi muitakin uhkia, mm. narkomaanit ja natsit. Kyllä eduskunnassa Suomessa paljon kristittyjä on ja toiset todistavat uskostaan melko paljonkin, mm. Ano Turtiainen. Ano voi olla kommenteissaan täysin oikeassakin ja Jumala siunaa varmasti ko. miestä. Kyllä uskoa Jumalaan politiikassa tarvitaan ja meillä on uskova presidentti joka tapauksessa. Kyösti Kallio aikoinaan oli erittäin uskovainen presidentti ja Suomi säilytti Talvisodassa itsenäisyytensä.
Ilmoita asiaton viesti
Q-Ano Turtiainen VKK eli Valta kuuluu Kremlille on kyllä enemmän pirun kuin Jumalan asialla.
Putinin propaganda natseista ja narkomaaneista oli kyllä paksua pajunköyttä. Ukrainan presidentti on juutalainen.
Ilmoita asiaton viesti
”Uskonto on kuin penis.”
Taisit juuri kaivaa sen peniksen käteesi, esittelyä varten.
Ilmoita asiaton viesti
En aio esitellä sitä sinulle, turha toivo.
Ilmoita asiaton viesti
Älä valita.
Ilmoita asiaton viesti
En. Ihan helmimatskuu sulta aina tulee. En välitä en..
Ilmoita asiaton viesti
Joo, priimaa pakkaa tulemaan vaikka vasemmalla kädellä vetelisi.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Turtiainen usko ennenkuin enimmäkseen etuusrahoihin ja salaliittoihin. Perinteisten uskontojen kanssa hänellä tuskin on paljon tekemistä todellisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Ano uskovainen on. Tällaisia voimamiesuskovaisia Suomessa saisi olla enemmänkin. Romaneissakin on vastaavia, jotka ovat vankilassa nostaneet paljon puntteja ja tulleet uskoon vankilassa. Ano on ollut kyllä melko lainkuuliainen. Ano varmasti on uskossa Jumalaan.
Ilmoita asiaton viesti
Paras todiste Anon uskosta Jumalaan ovat Anon mahtavat voimanostotulokset. Hänellä on jopa voimassa oleva maailmanennätys maastavedossa ja tulos oli reilusti yli 400 kg. Lisäksi jalkakyykyssä on mennyt jopa 500 kg. Näillä palstoilla on Anon kritisoijia, mutta heiltä haluaisin kysyä paljonko itse nostavat maastavedossa rautaa ?.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tämä tieto alkaa levitä enemmänkin, että Ano Turtiainen on kristitty, voidaan nähdä kirkosta eroamisen joukkopakoa Päivi Räsäsen mallilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ano on kristitty. Twitterissä hän on todistanut uskostaan !.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä sitä mieltä, että Suomessa valitetaan pikku asioista. Mittareita joilla on mitattu onnellisuutta, se ei ole suoraan verrannollinen siihen, mistä me valitamme. Onnellinen voi olla myös hyvin vaatimattomissa asioissa ja olosuhteissa. Suomessa sentään vallitsee vapaus valita, minkälaista elämää haluaa tai voi elää. Se on jokaisen oma valinta.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi on kaunis maa, jossa elää vittumainen kansa.”
– Jari Tervo
Ilmoita asiaton viesti
”Satakuntalaisissa yhdistyy hämäläinen hitaus ja varsinaissuomalainen vittumaisuus”
– Tuntematon ajattelija
Ilmoita asiaton viesti
Tein uudenvuodenpäätöksen, etten ole enää negatiivinen. No ei pitänyt.
Nyt olen rehellisesti positiivinen kun sanon että, Asumiskulujen ja ulosoton jälkeen jää käyttöön 500 euroa, mutta saan ilmaiset lääkkeet!
Jotain hyvää on vielä tässä maassa.
Ilmoita asiaton viesti
Teit hyvän päätöksen uutena vuotena. Minäkin tein jotain päätöksiä. Nyt, kun olen ostamassa luhtitaloasuntoa, niin kävin eilen katsomassa asuntoa ja se oli paremmassa kunnossa kuin olin olettanut. Sitten tein tarjouksen asunnosta ja illalla se kirjattiin viralliseksi, kun olin jutellut asunnonvälittäjän kanssa. En tinkinyt siis lähtöhinnasta kuin noin 6 %, halusin näyttää siis, että olen rahamiehiä ja kun välittäjä kysyi, miten aion maksaa kaupan, niin sanoin, että on paljon rahaa pankissa. En tiedä, onko toimintani kovin kristillistäkään, mihin olen siis pyrkinyt tietysti.
Ilmoita asiaton viesti