US:n palsta on muodostumassa valittamisen palstaksi

Palstalla tapahtuvaa

Jokunen aika sitten kirjoitin blogin, kuinka US:n palsta on muuttunut juorupalstaksi. Koska kirjoitteluni on joiltakin osin ollut suhteellisen tuottoisaa, poistin sen muiden kirjoitusten tieltä. Nyt US:n palsta on muuttumassa yhä enemmän myös valittamisen palstaksi. 

Harvoin tulee luettavaksi myönteisiä blogeja, missä oltaisiin perisuomalaisuudesta poikkeavia, kuten kateellisuudesta ja ainaisesta valittamisesta. Jokunen vuosi sitten luin kirjoituksen, missä Yhdysltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreckin kommentti suomalaisten valittamisesta puhuttaa – ”Ei tajua tuon vertaa missä mennään”. 

Jotkut pitävät Bruce Oreckin kommentteja suomalaisten valittamisesta raikkaina. Toiset ihmettelevät, ettei mies ole ymmärtänyt valittamisen kuuluvan kansanluonteeseen. Muutamia  Oreckin lainauksia vuosien takaa:

– Miksi te aina valitatte? Suomessa parasta ovat suomalaiset, jotka ovat fiksuja, hyväsydämisiä ja luontorakkaita. Moraalinen kompassiviisarinne näyttää oikeaan suuntaan, se on harvinainen lahja. Suomalaiset kansana ovat kilttejä ja upeita ihmisiä, Oreck totesi.

– Huonointa Suomessa ovat suomalaiset, koska ette usko itseenne. Elämä on täynnä haasteita, joita ei voi kontrolloida. Miksi siis suomalaiset heittävät eteensä haasteita, joita he voivat hallita? Jos ei ole havaittavaa estettä, te löydätte sellaisen. Se saa minut hämilleni enkä ymmärrä sitä, hän jatkoi.

– Pidän amerikkalaisten kannustavuudesta, positiivisuudesta ja mahdollistamisesta. Minua sanotaan usein optimistiseksi – aina voi valittaa, mutta se ei johda mihinkään. Mahdollisuuksia on, kun on luova ja ratkaisuihin pyrkivä ihminen, joka ottaa vastuun itsensä lisäksi läheisistä.

-Bruce Oreck-

Olisiko siis tällä palstalla syytä kirjoittaa enemmän optimismin ja ratkaisukeskeisyyden (vaikka se onkin vaikeampaa) kautta kuin siitä, että jos joku esittää rakentavia ajatuksia aiheesta kuin aiheesta, mutta tulee alinomaan huomanneeksi, että matto tuli jälleen vedettyä jalkojen alta. 

+6
HannuSinivirta
Sitoutumaton Helsinki

(el. vanh. tut. / FMI)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu