Stadin pekon toiminnan jatkuttava

Helsingin pelastuskoulu toimii tällä hetkellä sisäministeriön poikkeusluvalla vuoteen 2023 saakka. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että näillä näkymin viimeiselle stadin pekon kurssille hakuaika on ensi vuoden tammikuusta lähtien, jolloin koulutus alkaa syksyllä 2021.

Stadin pekolla on erittäin suuri merkitys kaupunkimme turvallisuuteen, sillä se tuottaa laadukasta sekä monipuolista koulutusta, jollaista ei muualla maassamme ole saatavilla. Lisäksi se kouluttaa pelastusalan ammattilaisia Helsingin pelastuslaitoksen tarpeeseen, jolla turvataan resurssit myös jatkossa konkareiden jäädessä ansaitulle eläkkeelle. Tällä käytännössä tarkoitetaan sitä, että pelastuskoulusta valmistuu pelastaja-ensihoitajia, jotka työllistyvät valmistuttuaan pelastuslaitokselle turvaamaan stadin arjen turvallisuuden. Meidän jokaisen helsinkiläisen turvallisuuden, sinun ja minun.

 

Miten Kuopion pelastusopisto ja Helsingin pelastuskoulu eroavat toisistaan muuten, kuin vain maantieteellisesti?

Ensinnäkin tukintojen välillä on oleellinen ero. Helsingin pelastuskoulun tutkinnon rakenteeseen kuuluu laadukas sekä monipuolinen ensihoidon koulutus, jolla turvataan stadin laadukas sekä korkeatasoinen ensihoitojärjestelmä. Tämän tyyppistä ensihoitojärjestelmää ei tietääkseni muualla maassa ole. Lisäksi pelastuskoulun tutkintorakenteeseen kuuluvat kahtena kesänä pakolliset harjoittelut, jotka sijoittuvat eri puolille stadin pelastusasemia, joissa tulevat pelastaja-ensihoitajat tekevät harjoittelunsa käytännön duunissa saaden arvokasta kokemusta tulevasta ammatistaan. Samalla he pääsevät tutustumaan organisaatioon, johon tulevat työllistymään. On myös muistettava Helsingissä sijaistevat erityiskohteet, pääkaupunki kun olemme, ja tämä on huomioitu koulutuksessa. Sitten se erittäin oleellinen seikka eli työllistyminen. Aloittaessaan opiskelut Helsingin pelastuskoulussa, opiskelija, tuleva pelastusalan ammattilainen tietää työpaikkansa olevan valmistumisen päässä, sillä Helsingin pelastuskoulu kouluttaa pelastaja-ensihoitajia vain omaan tarpeeseen.

 

On esitetty argumentti pelastuskoulun olevan turha kuluerä Helsingille.

Satsaaminen kaupungin turvallisuuteen ei koskaan ole turha investointi, varsinkin, kun turvaamme koulutuksella meille jokaiselle turvallisen stadin ja toimivan pelastuslaitoksen. Pelastuskoulun ammattitaitoiset kouluttajat takaavat erittäin laadukkaan sekä monipuolisen koulutuksen tuleville pelastusalan ammattilaisille. Lisäksi tuleva helsinkiläinen pelastaja-ensihoitaja voi opiskella tulevaan ammattiinsa kotikaupungissaan, lähellä kavereita ja omaisia.

 

Helsinki on iso ja merkittävä pelastustoimen alue, jonka alueella asuu ja käy töissä erittäin iso määrä ihmisiä. Meidän on myös jatkossa turvattava stadin brankkareiden hyvä vahvuus sekä toimintakyky, turvallinen stadi, tämä käytännössä toteutetaan koulutuksen jatkumisella sekä toimiluvan pysymisellä Helsingin pelastuskoululla myös vuoden 2023 jälkeen. Tämän varmistamme parhaiten siten, että saamme päätöksen stadin pekon jatkosta mahdollisimman pian.

 

Turvallisen stadin ja pekon puolesta!

#helsinki #pelastuskoulu

HannuTimonen

Olen hoitoalan ammattilainen ja Helsingin pelastuslautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu