Lukašenka, Kyproksen toiseksi paras ystävä.

Ulkoministeri Haavisto on pettynyt ettei EU-maat löydä yksimielisyyttä eikä pysty uskottavasti toimimaan Valko-Venäjän pakotteista koskevissa asiassa.

Hyväksymiseen vaadittava yksimielisyys on kariutunut yksittäisen jäsenmaan, Kyproksen vastustukseen. Kypros haluaa lisää EU:n pakotteita Turkille koska tämä etsii kaasua ja öljyä ns. Pohjois-Kyproksen aluevesiltä. YK ja EU pitää Kyproksen hallitusta maan ainoana edustajana ja on ollut mukana julistamassa boikottia Pohjois-Kyprokselle.

Nyt on kuitenkin asia niin että vaikka YK ja EU tunnustavat Kyproksen nykyistä hallitusta koko valtakunnan hallitukseksi, niin sitä se ei ole. Nimittäin Kyproksella on kaksi valtiota vuodesta 1983 alkaen. Tuorein todiste tästä on että Kyproksen kreikkalaiset ovat äsken tehokkaasti sulkeneet näitten kahden valtioiden välistä rajaa jota sekä EU että YK väittävät ettei ole olemassa. Tässä tämän päivän Kyproksen realiteetti katsoo meitä silmiin.

Ja niille jotka edelleen uskovat että vuoden 1974 onnettomat tapahtumat johtuivat Turkin armeijan maihinnoususta , muistutan Kyproksen silloisen presidentin Makarioksen sanoilla YK: yleiskokouksessa 19/7/1974. ” Tämä oli selvästi ulkopuolinen maihinnousu ja törkeä Kyproksen tasavallan itsenäisyyden ja suvereenisuuden loukkaus. Tämä ns. Kaappaus on Kansalliskaartin aikaansaama joka johtaa Kreikkalaiset upseerit.”

Kyproksen kreikkalaisille sopii Pohjois- Kyproksen boikotti erinomaisesti. Myös Kreikalle joka seisoo tyytyväisenä EU:n selän takana. Näin eri pääse kukaan muistelemaan että se oli Kreikan fasistijuntan masinoima vallankaappaus Kyproksella joka laukaisi Turkkilaisten maihinnousua, joka oli turvatakuusopimuksen (Kreikka, Turkki, Yhdistynyt Kuningaskunta) mukainen.

Boikotti jatkuu ja Kyproksen turkkilaiset kärsivät syyttöminä, YK:n ja EU:n päätöksellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu