Hön ja pyhä

Hön on kotoisin keskisuuresta seutukaupungista. Hän on hieman yli keski-ikäinen, oikein mukava mies, noudattaa tarkasti valtiollisia ja maailmanlaajuisia koronasuosituksia.

Hönillä on lumitöitä pyhäpäivänä pihalla, koska yön aikana satoi lunta. Välillä voi mennä viikko, ettei sada lainkaan, mutta nyt on satanut monena päivänä peräkkäin. Lumityö on raskasta ja töiden jälkeen ranteita pakottaa ja selkä on kipeä.

Mies ei tee koskaan lumitöitä jumalanpalveluksen aikaan. Ennen koronaa Hön kävi jumalanpalveluksissa läheisessä kirkossa, nyt korona-aikaan hän seuraa palveluksia televisiosta sunnuntaisin tai uusintana maanantaisin.

Päivällä Hön laittaa perunasoselaatikon uuniin ja pari nakkia kyytipojaksi. Syötyään mies katsoo teeveestä maailmancupin (MC) parisprinttiä Ruotsista. Kilpailut ovat Ulricehamnissa.  Vaisuksi jää esitys ja vaisuksi jää myös yhdistetyn maailmancup jossain Keski-Euroopassa, Klingenthalissa Saksassa.

Puolen päivän jälkeen Hön veikkaa totoa sekä Kuopion radan ohella Ruotsin Rommeen  0,10 euron panoksilla ja Kuopion raveihin troikkaa kolmella hevosella ristiin. Kun Hön lähtee viemään raveja paikalliselle R-kioskille, hänen nenästään alkaa vuotaa verta ja hän palaa takaisin kotiin. Hän ei tiedä miksi verta tuli nenästä, ilma oli ainakin hieman tuulinen.

Myöhemmin iltapäivällä Hön lähtee jälleen kioskille. Nyt verenvuoto nenästä on tyrehtynyt. Kadulla kioskin edessä Hön laittaa kirurgisen kasvomaskin ja menee sisälle pieneen kioskiin. Hän on ainut,  joka käyttää kasvomaskia kioskin sisällä-.

Hönin jälkeen tuleva asiakas tulee aivan perstuntumalle, vaikka kioskin lattiassa on aivan selvät turvavälitarrat. Hön maksaa totolaput lähimaksulla. Ja lopuksi hän käyttää lähtiessä tiskillä olevaa käsidesiä. Lähtiessään kioskilta hän jättää maskin kioskin edessä olevaan roskikseen, eikä viskaa kadulle. Kotimatkalla hän näkee maassa vähintään kymmenen heitettyä kasvomaskia kaduilla tai lumihangilla.

Kotiin tultuaan Hön pesee kätensä. Televisiosta tulevaa maailmancupin mäkihypyn kisaa mies ei jaksa millään enää katsoa, koska hyppääjien tulokset ovat olleet kautta linjan kehnot.

Myöhemmin illalla on sitten vuorossa totolappusten tarkistus teksti-TV:stä tai internetistä. Kuopion toto 5:ssä oli peräti neljä oikein. Seitsemännen lähdön varmaksi salamassa pelattu numero 15 petti. Olisihan se ollut mukava saada 949,27  euroa. Rommen toto 75:ssä  Hön pääsi vain 3 oikein tulokseen.

Vaikka mies pelaa melkein joka päivä totoa pienillä 0,10 euron panoksilla, voitoistaan hän ei koskaan hiisku tai kehuskele paikalliselle ukkojen toriraadille. Epävirallisesta hevosmiesten tietotoimistosta on kuitenkin arveltu, että Hön on saanut ainakin kerran kohtalaisen suuren ravivoiton.

(Hön on yhden perin tavallisen suomalaisen miehen lempinimi)

harmalainen17
Sitoutumaton Joensuu

ex-editor, toimittaja, journalisti, kirjoittaja, eläkeläinen, puolueeton, riippumaton, sitoutumaton

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu