Kärpäsenä kylässä

Hän oli myöhässä pari tuntia. Automatka oli kestänyt kolmisen tuntia. Hän oli käynyt kahvilla matkan varrella huoltoaseman Coffee-kahvilassa puolen matkan paikkeilla, mutta oli silti haukotellut ainakin viisi kertaa.

Hän tiesi tarkalleen kerrostalon, johon piti mennä, sillä kaupunki oli hyvin tuttu. Auto jäi kadun varteen ja hän soitti kerrostalon alasummeria ja pääsi sisään, hissi vei kolmanteen kerrokseen. Nainen odotti avoimen oven äärellä.

Nainen halusi heti halata vierasta, jonka paidan napinlävessä oli vaaleanpunainen neilikka. Hän näytti olevan herrasmies. Naisen silmät sädehtivät tulijalle ja kasvot hymyilivät. Nainen näytti ikäisiään nuoremmalta.

He olivat tavanneet ensimmäisen kerran internetin, eräässä deittisivustossa, Yhteydenpito oli molemmin puolin ollut alkuun salaperäistä, eikä ollut puhuttu seksistä eikä muista kielletyistä aiheista. Haluja ei oikein ilmennyt kummallakaan.

Nainen vei miehen keittiöön, jossa otettiin termospullosta jo pari tuntia sitten keitettyä ja seisonutta kahvia vesirinkelin kanssa. Molemmat joivat kahvin mustana.

Puheiden aiheet lainehtivat sinne tänne. Mies piti ilmastonmuutospuheita hölynpölynä, nainen oli aivan toista mieltä. Vappusatasta ei uskonut nainen, mies uskoi. Maahanmuutosta oltiin aivan eri mieltä. Välillä keitettiin vihreää teetä ja juotiin, taas juotiin. Aktiivimallia puolusti toinen, toinen ei. Verot nousevat keskiluokassa 325 euroa, ei kun pienituloisten keskiluokan ostovoima kasvaa. Vanhusten 0,7 hoitajamitoitus tulee, ei tule. 75 prosentin työllisyystavoite toteutuu, ei toteudu. Kansa on jo jakaantunut, ei ole varmasti jakaantunut.  Trump on arvaamaton, eikä ole. Kummallakin oli hyviä perusteluja mielipiteitä eri asioihin ja eri näkökantoihin. Vaikea oli katossa kylässä olevan kärpäsen sanoa, mikä oli totta, mikä valetta, koska jankutus näytti menneen perille molemmin puolin.

Illan viilentyessä naisen katse ei enää lähettänyt yhtä kuumaa ja elävää valoa kuin aikaisemmin illalla miehen tullessa kylään. Nyt oli puolin ja toisin tutustuttu perin juurin. Puolen yön aikaan nainen näytti miehelle huoneen, jossa hän voi yöpyä, jos haluaa.

Aamulla mies heräsi vaille kuusi, kun sälekaihtimien välistä pilkisti pikkiriikkisen aurinkoa, kadulta kuului myös yöklubista tulleiden kulkijoiden ääniä ja lintujen laulua. Herättyään hän pötkötti hetken sängyssä ja kuulosteli, kuuluiko muista huoneista ääniä, ei kuulunut ja hän nousi sängystä, meni keittiöön, siellä oli lappu pöydällä: kahvi on termospullossa ja rinkelit leipälaatikossa. Ole hyvä! Olen lähtenyt aamulenkille.

Mies joi mustan kahvi. Puki päällensä ja jätti vaaleanpunaisen neilikan paidan lävestään pöydälle, sulki oven, ajoi hissillä alas ja meni ulkona autoonsa ja lähti ajamaan kotiin päin Savo-Karjalaan.

harmalainen17

ex-editor, toimittaja, journalisti, kirjoittaja, eläkeläinen, puolueeton, riippumaton, sitoutumaton

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu