Ktriik-kträäk

Me linnut suojelemme ja varjelemme reviiriämme

Krääk, ktriik, minäkö. Minä olen nykyään vartija kaupungin valkoisen talon katolla. Kuulun lokkien heimoon ja meillä on nyt yhdyskunta siellä aivan ihanan valoisassa ja lämpimässä paikassa. Se oli jo viime kesänä, ehkä seuraavana kesänäkin vielä tulemme.

Vartioimme katolta omaa reviiriämme, joka suunnalta korttelissa. Kortteli on neliönmuotoinen. Siinä on yksi puistokadun pätkä ja kolme muuta katuosuutta. Korttelin ilmatila on valvonnassamme yötä päivää. Partioimme valkoisen talon katon yläpuolella ja yksi vartiomies päivystää läheisen koulun korkeimman piipun laella ja yksi punaisen kolmikerroksisen talon kulmalla. Satunnaista valvontaa on katulamppujen päällä.korttelimme ympäristössä.

Maailma ja ympäristö ovat nykyään niin epävarmoja, että olemme varovaisia ja suojelemme heimoamme, yhdyskuntaamme, perhettämme ja lapsiamme. Äidit ja isät sekä läheiset ja omaiset pitävät huolta pienistämme. Se on luonnollista.

Voi olla, että yhdyskunta on nyt erityisen varovainen, kun on ollut erityisen lämmin kesäkuun loppu ja vielä heinäkuun alku, ja on ilmennyt uusia koronavariaatioita kuten tätä deltamuunnosta, joka on tupsahtanut tietysti perinteiseen suomalaiseen tapaan ulkomailta. Ei näytetä käsitettävän ja ymmärrettävän, että mitään isoja terveysturvallisia tapahtumia ei ole olemassa kotimaassa, eikä ulkomailla pandemia-aikoina.

Meillä linnuilla on varsin tarkka näkö- ja hajuaisti. Huomiomme lähes kaikki liikkeet korttelin ympäristössä ja varmasti moni kulkija on säikähtänyt perin pohjin äkkinäisiä syöksähtelyjämme aivan pään päällä ja ilkeitä sekä pelottavia varoitusääniämme, joita tulee eri puolilta.

”Olemme julkkiksia”

Itsekin olen ahdistellut pari kertaa yhtä lippispäistä liikkujaa, joka asuu kadun toisella puolella naapuritalossa. Olen jopa häntä ahdistellut, kun hän vie roskiaan kerrostalon roskalaatikkoon. Hän huitoo hirveästi kävellessään ja läiskyttää käsiään ja se on kyllä meille pelottavaa. Nykyään mies näyttää kiertävän korttelin valvonta-alueen, kun menee kaupungin keskustaan. Mies menee nykyään talon pyörävaraston kautta ulos kaupungille.

Kala- ja Lapintiirojen epävirallisesta tietotoimistosta olen kuullut, että yksi henkilö on valittanut meistä terveystarkastajalle ja toinen henkilö on kirjoittanut lehden yleisönosastoon. Pari textariakin on sanomalehdessä jo ollut. Olemme julkkiksia. Aivan äsken on tullut tietoon että korttelin läheinen asukas on pyytänyt toimittajaa tekemään juttua meistä ja meidän häiriköinnistä paikalliseen lehteen. Likaamme kuulemma aika pahasti ympäristön pihoja ja autoja, kadulla liikkujien pelottelun lisäksi on ainakin pari verinaarmua tullut hatun läpi.

+1
harmalainen17
Sitoutumaton Joensuu

ex-editor, toimittaja, journalisti, kirjoittaja,
eläkeläinen,
puolueeton, riippumaton, sitoutumaton

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu