Hallitus venkuloi valmiuslain pikaisessa uudistamisessa

Hallitus ei vain näytä saavan aikaiseksi lakia, jolla tarvittaessa voidaan tehdä tyhjäksi vihamielinen hybridivaikuttaminen maamme rajoilla.

Valmiuslain niin sanotulla pikauudistuksella on tarkoitus varautua  hybridiuhkiin, joita Suomen laki ei nykyisellään  kunnolla tunnista.

Sellaista voi olla esimerkiksi siirtolaisten käyttäminen painostuskeinona siten, että suuria määriä heitä ohjataan Suomeen.

Hallitus ei tunnu saavan tällaista lakiesitystä eduskunnalle aikaiseksi.  Hallitus, etunenässä vihreä sisäministeri ja rkp:n oikeusministeri vetoavat Suomen kansainvälisiin, mm. Geneven sopimuspykäliin ja siihen, että ”Suomi on demokratia”.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on aiemmin väittänyt, että Suomi voi jo nyt tarvittaessa sulkea kaikki itärajan rajanylityspaikat.

Rajavartiolaitoksen päällikkö on  kuitenkin HS:n haastattelussa todennut, että rajavartiolaitoksen toimivaltuudet eivät anna oikeutta palauttaa rajan ylittäjiä ilman että heidän asiansa selvitetään. Hänen mukaansa rajaviranomaiset eivät voi toimia toisin ilman erillisiä poliittisia päätöksiä.

Kumpi valehtelee?  Epäilen, että ei rajavartiolaitoksen päällikkö.

Suomi on demokratia, aivan oikein oikeusministeri, mutta demokratian turvaamiseksi rajat on voitava tarvittaessa sulkea.

”Sesam aukea – asylum” avaa nykyisellään Suomen kaikki rajat ja portit.

Onko luokan paras oppilas Suomi on taas kerran hirttäytymässä paaviakin paavillisemmin kv-sopimuksiinsa?

 

 

Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu