Hallitus venkuloi valmiuslain pikaisessa uudistamisessa
Hallitus ei vain näytä saavan aikaiseksi lakia, jolla tarvittaessa voidaan tehdä tyhjäksi vihamielinen hybridivaikuttaminen maamme rajoilla.
Valmiuslain niin sanotulla pikauudistuksella on tarkoitus varautua hybridiuhkiin, joita Suomen laki ei nykyisellään kunnolla tunnista.
Sellaista voi olla esimerkiksi siirtolaisten käyttäminen painostuskeinona siten, että suuria määriä heitä ohjataan Suomeen.
Hallitus ei tunnu saavan tällaista lakiesitystä eduskunnalle aikaiseksi. Hallitus, etunenässä vihreä sisäministeri ja rkp:n oikeusministeri vetoavat Suomen kansainvälisiin, mm. Geneven sopimuspykäliin ja siihen, että ”Suomi on demokratia”.
Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on aiemmin väittänyt, että Suomi voi jo nyt tarvittaessa sulkea kaikki itärajan rajanylityspaikat.
Rajavartiolaitoksen päällikkö on kuitenkin HS:n haastattelussa todennut, että rajavartiolaitoksen toimivaltuudet eivät anna oikeutta palauttaa rajan ylittäjiä ilman että heidän asiansa selvitetään. Hänen mukaansa rajaviranomaiset eivät voi toimia toisin ilman erillisiä poliittisia päätöksiä.
Kumpi valehtelee? Epäilen, että ei rajavartiolaitoksen päällikkö.
Suomi on demokratia, aivan oikein oikeusministeri, mutta demokratian turvaamiseksi rajat on voitava tarvittaessa sulkea.
”Sesam aukea – asylum” avaa nykyisellään Suomen kaikki rajat ja portit.
Onko luokan paras oppilas Suomi on taas kerran hirttäytymässä paaviakin paavillisemmin kv-sopimuksiinsa?
Tulossa on:
”Rajojen turvallisuutta koskeva, turvapaikanhaun välineellistämisen tilanteisiin varautuva kokonaisuus pyritään tuomaan eduskunnalle neljän tai viiden viikon kuluttua.”
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008778726.html
Ilmoita asiaton viesti
Saamani tietojen mukaan tulossa oleva hallituksen esitys ei täytä blogissa mainittuja lain kriteereitä.
Saa nähdä kuinka monta kierrosta pitää tehdä, ja käydä kyselemässä komissiolta, ennen kuin laki oikeasti saadaan aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Itselläni ei ole sisäpiirin tietoja niin en voi oikein kommentoida. Mutta Hesarin tietojen mukaan ne rajaturvallisuutta koskevat pykälät joita ei huomenna julkistettavassa esityksessä vielä ole mukana käyvät läpi lausuntokierroksen niin eduskunnassa kuin EU:ssakin.
”Turvapaikanhakijoita koskevat lakipykälät ovat niin alkutekijöissä, ettei niitä ole voitu lähettää esimerkiksi EU:lle lausuttavaksi. Turvapaikanhakijoita koskevat poikkeukset ovat vaikeita, koska turvapaikanhakua koskevat kansainväliset sopimukset.
Kyse on ennen kaikkea siitä, mitä kaikkea Suomen viranomaiset voisivat tehdä, jos toinen maa lähettää suuria määriä turvapaikanhakijoita Suomeen häiritsemistarkoituksessa.
Tarkoitus on, että nyt lähetettyyn valmiuslakiin liitetään myöhemmin rajoja koskevat herkimmät pykälät. Ne myös lähetetään lausuntokierrokselle toisin kuin nyt eduskuntaan lähtevä valmiuslain peruspaketti.”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008777524.html
Ilmoita asiaton viesti
Viimeksi siirtolaisten siirtämistä Suomen rajoille tapahtui 2015. Hallituksessa Persut, Kokoomus ja Kepu. Kiireellistä lainsäädäntöä ei silloin syntynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Mahtoiko sitä kukaan silloin esittääkään?
Nyt lakia on tivannut jo kuukausia nimenomaan oppositio. Hallitus on pitkin hampain hissukseen siihen myöntymässä, nytkin vain sodan pelottamana.
Totta on, että Sipilän hallitus, jossa taisi olla kyllä kepu, kok ja siniset, ei PS, yllätettiin 2015 housut kintuissa, ja Sipilä joukkoineen tuolloin möhli pahan kerran.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Siniset perustettu 2017?
Ilmoita asiaton viesti
Pyykkölä on oikeassa. Vuonna 2015 oli SSS-hallitus, eli Sipilä, Stubb ja Soini: keskusta, kokoomus ja PS.
Se on kyllä totta, että silloin möhlittiin oikein urakalla maahanmuuttopolitiikan kanssa. Asylum-taikasana laittoi jopa varusmiehemme kantamaan laukkuja Torniossa nuorille maahanmuuttajamiehille.
Ilmoita asiaton viesti
Sipilän hallitus istui toukokuusta 2015 kesäkuuhun 2019.
Halla-ahon valinta PS:n puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017 ja puolueen hallitusryhmän välitön pako puolueesta käytännössä osoitti, että eivät edustaneet PS:ää vaan jotain muuta (sinisiä tai mitä lie korjausliikettä).
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt kehtaa aikuinen mies. Kyllä ministerinne olivat persuja kesäkuuhun -17 saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt itse kehtaa – kovin simsalabim tuo ominaisuus katosi.
Ja jos haluaakin pitää tuosta kiinni mitä esität, puolet hallitusajasta Soinin porukka oli muodollisestikin muita kuin persuja.
Eli Sipilän hallituksen ei voida sanoa muodostuneen kepusta, kokoomuksesta ja persuista, kuten usein kuulee virheellisesti väitettävän.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta itse vallanvaihto (Soini ei edes ollut ehdokkaana pj:ksi) tapahtui 2017. Siihen asti toimittiin puoluekokousvaalien perusteella, mikä persujen hyväksymänä salli massiivisen maahanmuuton lännestä ja idästä.
Ilmoita asiaton viesti
Kovin on erikoista vastuunpakoilunne. Eihän kenestäkään tule loikkari ennen loikkausta. Yrittäkää nyt kantaa vastuutanne edes menneestä. Tulevaisuudelta tuollaisella itsensäkieltämisellä ei kannata paljon odottaa.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mistä Känsälä puhuu, sekoittaa minut johonkin toiseen.
Kannattaisi pitää erillään asiat ja henkilöt.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minä puhun edelleen viestisi 3657915 perusteella.
Siinähän kerroit,etteivät Sipilän hallitukseen valitut perussuomalaisten ministerit olleeet missään vaiheessa perussuomalaisia. Kyllähän tuo alkaa olla aika käsittämätöntä sekoilua.
Ja mitä tulee itsensäkieltämiseen,nin puhuin puolueesta. En henkilöistä. Sinun suullasihan tosin perussuomalaiset irtisanoutuivat edes koskaan olleensa hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa nyt nimenomaan Känsälä sekoilla.
Jos viesti #3657976 ei sekoita henkillöä ja asioita, niin kommentoija ei taida ymmärtää mitä mitä puhuu.
” Vastuunpakoilunne” , ”yrittäkää nyt kantaa vastuunne” jne.
Käsittämätöntä sekoilua.
Ilmoita asiaton viesti
Itse kirjoitan niin kuin vain ymmärrykseni kertoo.
En toki ole minkään lajin tohtori,joten joudun kirjoittamaan valitettavasti vain niiltä osin jotka ovat rahvaalle ymmärrettäviä.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän kautta tuli myöskin 2015-2016 pakolaisia, mutta sitä ei ilmeisestikään kuitenkaan silloin koettu hybridisotana. https://yle.fi/uutiset/3-9128359
Nyt on tilanne ihan varmasti toinen.
Ilmoita asiaton viesti
Minkä hallituksen myötävaikutuksella somalit pääsivät nauttimaan Suomen sosiaaliturvasta?
Ilmoita asiaton viesti
Ahon/Viinasen (1991–95). Oletan, ettet vakavissasi väitä Somalian olleen silloin(kaan) rauhallinen.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä hetkellä ko. heimo käy siellä lomailemassa. Onko se turvallista?
Ilmoita asiaton viesti
Ekat tulivat 1990-luvun alussa. Ahon tuhohallituksen aikana vissiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jollei se olisi kiihotusta kansanryhmää vastaan, monikin tuon ajan poliitikko nyt varmaan myöntäisi, että nimenomaan somalien Suomeen tuonti oli heiltä iso virhe, koska eivät ole kotoutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan vieläkään. Toisin on vaikkapa vietnamilaisten kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Laitettas Putin asialle, niin johan tuloksille voisi laskea toista todennäköisyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
huti
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen vastaukset tämän päiväisen eduskunnan kyselytunnin yhteydessä olivat todella onnetonta sönkkäämistä.
Selittelyä, kiertelyä ja kaartelua asiassa joka olisi pitänyt laittaa jo kuukausia sitten kuntoon, viimeistään silloin kun Valkovenäjä raijasi Lähi-Idän pakolaisia Puolan rajalle.
Ilmoita asiaton viesti
Kappas. Sieltä alettiin sitten poistamaan kommenttejakin.
Mutta ei huolta. Avasin omani. Siellä saat vapaasti perustella,miksi persut ei ole koskaan ollut hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti