Juoppo eno – vaiko säikky täti?

Mainostoimistojohtaja Kirsi Piha näyttää tulleen toistamiseen katumapäälle. Keväällä hän ehti ilmoittautua kokoomuksen pormestariehdokkaaksi ja pyörtää  tämän päätöksensä, kaikki  parin kuukauden sisällä.

Piha pelästyi oman puolueen sisältä tullutta kritiikkiä lausunnostaan, jossa yhdeksi päähuoleksi Helsinki-kuvassa Piha nosti ”ikkunan alla kulkevat natsi-kulkueet”.

Kokoomuksen oikeistosiivestä Ville Rydman ja Atte Kaleva halusivat käydä arvokeskustelua  puolueessa, mutta arvoliberaali Piha koki diskurssin ahdistavana ja vetäytyi takaisin liike-elämään, jossa hän on toiminut viimeiset vuodet.

Oliko syynä Pihan mielenmuutokselle todella käyty keskustelu, vaiko yksinkertaisesti epävarma ennuste kokoomuksen tulevasta kuntavaalimenestyksestä Helsingissä, sitä emme tiedä.

Nyt kun kokoomus menestyi vaaleissa Juhana Vartiainen pormestari-kärkiehdokkaana, on Piha avautunut uudestaan tilittämään mielipahaansa.

Pihaa häiritsee hänen omien sanojensa mukaan kokoomukseen tyylikkään rentoihin ja vapaamielisiin kesäjuhliin eksynyt ”juoppo eno”, joka häiriköi partya, mutta jolle muu kutsuväki ei  kehtaa sanoa suoria sanoja. Eno saa rauhassa kulkea boolimaljalta toiselle nipistellen suvun kesämekoissa kulkevia naisia.

Ulosheittäjää ei taida olla näköpiirissä, ainakaan niin kauan kun  suvun urheilumies Alexander Stubb viihtyy Suomen rientoja paremmin akateemisissa karonkoissa ulkomailla.

Koomisinta jutussa on erään iltapäivälehden uutisotsikko: ”Kokoomus ei täysin allekirjoita väitettä juoposta enosta”.

Vuoden 2015 katastrofi, jolloin keskustan pääministeröimä ja kokoomuksen nykyisen puheenjohtajan sisäministeröimä hallitus osoitti kädettömyytensä maahanmuuttoinvaasiossa, langettaa edelleen varjon liian huolettoman liberaaleja asenteita kohtaan.  Ryhtiliikkeelle on puolueessa suurempi tilaus kuin mitä Kirsi Piha näyttää hahmottavan – ja vielä aivan eri suuntaan kuin Piha toivoo.

+12
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu