Keskustan maho profiilinnostoyritys

Jalkapallotermein keskusta filmaa.  Jokainen näkee Saarikon tyhjän uhon läpi –  puheenjohtaja tietää hyvin, että hallituksessa puolueella on kokoonsa nähden kohtuuttomasti valtaa, eikä puolue aio siitä luopua omasta aloitteestaan.

Saarikon taannoinen kesäteatteri budjetin valmistelun yhteydessä sai tämän viikonlopun puoluekokouksessa jatkoa. Puolue kerjää  mediahuomiota uhkaamalla erota hallituksesta.

Omalle kannattajajoukolle halutaan epätoivoisesti järjestää ohjelmaa tylsän ja kutistuneen puoluetyngän kokousyleisön viihdyttämiseksi ja itsetunnon kohottamiseksi.

En yhtään ihmettelisi, vaikka Saarikon ja Marinin kesken olisi jo torstaina käyty seuraava puhelinkeskustelu:

-Moi, Anneli täällä. Kuis hurisee?

-Ei paskempaa, tulin äsken lenkiltä ja jynssään just wc:n kaakeleita. Entäpä ite?

-Sellasta olis, Sanna, kato kun meillä on nyt viikonloppuna puoluekokous, niin pitäis jotain pontevaa kehittää juhlapuheeseen, sellasta jota mediakin vois referoida. Sopisko sulle että uhkaan erota hallituksesta jos menokehyksiin ei palata. Leikisti tietysti.

-No totta mooses toi sopii. Voisit lisäsäväreitä saada aikaan, jos syytät meitä demareita keimailusta talousryhdistä lipeämiselle. Toi sana keimailu takuulla tehoaa mediaan, ne on innoissaan kun naispääministeriä syytetään kotipesän ulkopuolelle keimailusta.  Toimittajat näkee heti kissatappelun enteitä, ja siitä irtoaa myyviä juttuja.

-Hei mut toihan on hyvä veto, sitä mä käytän. Kiitti Sanna, suhun voi aina luottaa.

-Ei mitään, samassa veneessähän tässä ollaan. On tärkeetä että saat valettua uskoa omaan väkeesi siitä, että heillä on jämäkkä johtaja.  Se sataa hallituksen laariin. Ja kun puhut talouskurin puolesta, se myös vie kokkareilta aseita. Hih hih.
Mut nyt mun pitää lopettaa, kaakelit kutsuvat, moikkelis.

-No moi, nähdään maanantaina.

Epilogi: Jo hallituksen alkutaipaleelta on uumoiltu keskustan irtiottojen todennäköisyyden kasvavan heti kun maakuntasote on saatu päätettyä.  Juuri näin on käynyt – vaaleissa hävinneen puolueen hallitusinnon motiivina ei ollut isänmaan hyvä, vaan keskustan oman vallan pönkittäminen. Nyt valmistellaan asemiin ajamista kevään 2023 vaaleihin.

+4
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu