Miesten päästöt selvästi naisten päästöjä suuremmat

US-artikkeli (ks. linkki alla) herätti mielenkiintoni. Sen sanoma tiivistäen on se, että vaikka henkilön tulot, elämänvaihe ja asumismuoto vakioidaan, miehen tuottama kuormitus luonnolle eli hiilijalanjälki on keskimäärin 16 % suurempi kuin naisen tassunpainallus.

Keskeisin selittäjä jutun mukaan on miesten omituinen viehtymys moottorin katkuun ja sähköauton hyrinään, autoiluun ylipäänsä.

Kyse ei siis ole  esim. miesten tuottamista suuremmista imeytymättömien ravinteiden päästöistä, ns. extra-excrementeistä, vaikka otsikko voisi siihen ajatukset johtaakin.

Tämä lienee miehen osa: vastaavan sukuinen esimerkki nousi keskustelussa läheisen tuttavapariskunnan kanssa käymässäni keskustelussa. Päivällisen yhteydessä puhuttiin DNA-tutkimuksen kehittymisestä rikoksentorjunnassa. Tutkimus on osoittanut pienienkin jälkien paljastavan rikospaikkatutkinnassa paikalla olleiden DNA:t, ja tämän lisäksi on todettu erityinen ihmistyyppi, ns. erittäjätyyppi, joka jättää jälkeensä vielä huomattavasti keskimääräistä enemmän perintöainestaan. Tuttavapariskunnan vaimo loihe lausumaan, että hän on varma miehensä olevan juuri tällainen erittäjätyyppi.

Summa summarum: Me miehet mitä ilmeisimmin kuormitamme luontoäitiä naisia enemmän, vaakakuppi tasoittuu ja tasa-arvo toteutunee tässäkin suhteessa niin kauan kuin naiset elävät noin 8 vuotta (Suomessa vain 4 vuotta) miehiä pitempään. Sitten meistä kummastakin tulee ongelmajätettä ja viimeiseksi vahingonteoksemme jää krematorion piipusta nouseva savukiehkura.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/c2aef22e-8ccb-4233-b8e5-e988edf6cea0?ref=ampparit:7ca2

+3
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu