Ministeri Tytti Tuppurainen: Marinin hallitus harjoittaa feminististä ulkopolitiikkaa

Tänään helmikuun ensimmäisenä Ylen Ykkösaamussa toimittaja kysyi eurooppaministeri Tytti Tuppuraiselta, SDP: ”Harjoittaako hallitus feminististä ulkopolitiikkaa?”  Tuppurainen: ”Kyllä”.

 

Kysymyksen taustalla on mm. Tuppuraisen SDP:n oppositioajan kirjoitus, jossa hän penää Suomelta  feminististä politiikkaa.  Feminismiä on tietysti suurin piirtein yhtä montaa lajia kuin sen nimeen vannovia. Kuitenkin feminismiin sisältyy yleensä näkemys, jonka mukaan eri yhteiskunnissa prioritisoidaan enemmän miehen näkökulmaa, ja että naisia kohdellaan epäreilusti.  Tämä on vieä varsin liberaali statement: esim. Naisasialiitto Unionin sivuilta voi lukea huomattavasti kärjekkäämpiä kannantottoja, puhumattakaan varsinaisista ”telaketjufeministeistä”.

http://www.naisunioni.fi/category/kannanotot/

Itse kiinnitin huomiota siihen, että, Tuppurainen samasti ”ihmisoikeuksien ajamisen” ja ”feminismin”.  Ihmisoikeuksien puolesta on helppo liputtaa, mutta omasta mielestäni F-kirjain ei eurooppaministerin lipun keskelle kuuluu (jos ei se viittaa sanaan Finland).

Kehitysmaissa naisten asemalla, mm. koulutuksella ja toisaalta hyvinvoinnilla on positiivinen korrelaatio.  Euroopassa, enkä varsinkaan Pohjoismaissa, esim. koulutuksen tasa-arvo ongelmia juuri tunnista.

Toisaalta on hyvä tietää, mikä on hallituksen linja – Tuppuraisen ansiosta Marinin hallitusta ei voi syyttää tässä suhteessa ainakaan sammutetuin lyhdyin ajamisesta.

Harri Erämetsä

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto) Data / Viestintä/ Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu