Päivitys: Nyt syy Turkin myönteiselle päätökselle selvisi

Niinistö yllättävänkin kärjekkäästi totesi heti lehdistötilaisuudessa, että ”Suomi jatkaa nykykäytäntöjä, uusia lakeja ei tarvita”.

Luulisi että ei asiaa (vaikka näin de facto olisikin) kannattaisi ulos artikuloida, kun tiedämme että Turkki seuraa tarkkaan Suomen ja Ruotsin julkilausuttuja sopimuksen tulkintoja. Ja Turkin parlamentti voi vielä laittaa kapuloita Nato-jäsenyyden rattaisiin.

Yksi selitys Niinistön ulostulolle on se, että hän tietää paljon siitä mitä Biden kuiskutti Madridissa Erdoganin korvaan.

Jotain sellaista kuten: ”Kuules, veli Recep, se on nyt sellainen juttu, että jos et heti näytä vihreää valoa Suomen ja Ruotsin jäsenyydelle, niin otan sinua palleista sellaisen puristusotteen, että sitten itket ja myönnyt näiden maiden jäsenyyteen. Ja jos olet kiltti poika, ennen Turkin vaaleja järjestämme vielä asekaupat Turkille jolla saat potkua omaan pressakampanjaasi.”

Tuo Bidenin kuiskutus saattaa olla se todellinen syy, ja Suomen puheet ja teot eivät todellisuudessa juurikaan paina. Tämä antaa vapausasteita myös Niinistön lausunnoille.

Uutispäivitys klo 18.50: Biden kannattaa hävittäjien myyntiä Turkille (Yle uutiset)

+4
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu