Puolustusministerin selkeä viesti Venäjälle

Ykkösaamun vieras puolustusministeri Antti Häkkänen artikuloi harvinaisen selkeät madonluvut Venäjän toimien johdosta, koskien Venäjän politiikkaa sekä Suomen lähialueilla että globaalisti.

Toimittaja Seija Vaaherkumpu teki joukon napakoita, ajankohtaisia kysymyksiä, eikä Häkkänen säästellyt sanojaan.

Tämän jälkeen ei pitäisi kenellekään olla epäselvää mitä venäläinen pelikirja tarkoittaa – sekä sotilaallisella että siviili- ja hybridivaikuttamisen rintamilla.

Häkkänen kuuluu hallituksen – ja koko eduskunnan – haukkoihin näkemyksissään jotka koskevat maanpuolustusta.

Häkkänen korostaa, että maailma on nähtävä sellaisena kuin se on, ei sellaisena kuin toivoisimme sen olevan.

Häkkäsen mukaan tulemme kuulemaan lähiaikoina julkisuudessa puheenvuoroja, joissa valitetaan syyttömien kärsivän rajaliikenteen rajoittamisesta.  Tämä realisoitui mm. kaksoiskansalaisten kohdalla.

Mutta Venäjä juuri pyrkii käyttämään demokraattisen maan lainsäädännön haavoittuvuuksia tehdäkseen omaa myyräntyötään.  Valitettavasti tämän torjuminen, omien kansalaisten suojelu, voi aiheuttaa harmia joillekin tahoille.

Häkkänen näkee mm. myös vuoden 2015 pakolaisinvaasion Suomeen ja koko Eurooppaan osin Venäjän masinoimana. Näillä toimilla pyritään horjuttamaan läntisiä valtioita ja mm. lyömään kiilaa Eu-maiden välille.

Häkkänen korostaa, että tämän hetkinen tilanne ei ole pian ohimenevä kriisi, vaan todellisuutta, jossa Suomi ja maailma tulee elämään lähivuodet, todennäköisesti vuosikymmenet.

Venäjä pelaa likaista peliä – heille ominaisen pelikirjan mukaista.

Lännen tulisi varautua nyt pitkällä tähtäimellä mm. puolustusteollisuuteen panostamalla – toiveajattelun aika on ohi.

Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu