Työperäinen maahamuutto kytkettävä työttömien työllistämiseen

Yritykset Suomessa huutavat tällä hetkellä työperäisen maahanmuuton perään: byrokratiaa on helpotettava, maahanmuuton esteitä poistettava.  Yritysten mukaan Suomessa on kova työvoimapula, joka muodostuu kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin esteeksi.

Myös hallitus puoltaa työperäisen maahamuuton lisäämistä.  Tarveharkinnan rajoituksia oltaneen helpottamassa ja sitä kautta avataan portteja ulkomaiselle työvoimalle.

Viimeksi tänään myös johtavan oppositiopuolueen pj. Petteri Orpo puhui Ylen Ykkösaamussa työperäisen maahanmuuton puolesta.

Paitsi alempiin palvelualan ja teollisuuden töihin, Suomessa tarvitaan lisäkäsiä ja – aivoja asiantuntijatehtäviin, erikoisalojen osaamista vaativiin tehtäviin,  terveydenhuollon ammatteihin, lääkäreitä, sairaanhoitajia, kotipalvelun tukihenkilöitä.

Suomessa on nyt syksyllä 2021 keskimäärin 300.000  työtöntä, laskentatavasta riippuen määrä vaihteelee jopa kymmenillä tuhansilla.

Pikäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita on noin 120 000, mikä on noin 33 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.  Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita on noin 40 000.

Suurin osa työttömistä on halukkaita ja kykeneviä ottamaan vakituinen työpaikka vastaan. Joukossa on paljon ammattitaitoisia henkilöitä, koulutettuja, oppimishaluisia osaajia.

Miksi avoin työpaikka ja työnhakija eivät kohtaa?

Osin kyse on rakenteellisista ja alueellisista tekijöistä, osin ”kitkasta”eli aikaviiveestä työpaikkojen täyttämisessä.

Kuitenkin mukana on paljon myös yritysten omaa asenteellisuutta. Tuntuu helpommalta hakea ulkomailta  työvoimaa kuin palkata kotimainen hakija.  Työvoimahallinto ja Te-keskus tarvitsisivat aivan uudenlaisen otteen työvoiman räätälöidyssä palveluissa ja myös markkinoinnissa.

Koska kuitenkin tarvitsemme sekä työntekijöitä että töitä kotimaan työttömille juuri nyt, miksi emme asettaisi työperäiselle  mashanmuutolle ehdoksi, että jokaista 5:ttä ulkomailta tuotua työntekijää kohtaan yrityksen tulisi palkata vakituiseen työsuhteeseen, vähintään vastaaviin tehtäviin, aina vähintään yksi uusi kotimainen työntekijä, joka olkut rekisteröityneenä vähintään 1 kk työttömäksi, aktiiviseksi työnhakijaksi?

Tämä toisi apua lyhyellä aikavälillä luomalla työllistämisautomaatin.

Halitus ja lainsäätäjät: tämä ehdotus on vapaasti käytettävissä.

+2
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu