Yle:n Nenäpäivän konsertti vieraantunut yleisöstä

Yle:n promovoiman Nenäpäivän idea marraskuussa on jäänyt kovasta yrittämisestä ja ehkä kohtuullisesta tuotostakin huolimatta monelle epäselväksi.

Hyvällä asialla ollaan, mutta toteutus ontuu. Hyväntekeväisyystoiminnan kritisoiminen lienee tabu, mutta teen sen kuitenkin.

Nenäpäivän kautta tuetaan maailman lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Nenäpäivän tuotto jaetaan Suomessa yhdeksän hyväntekeväisyysorganisaation kesken. Suomeen Nenäpäivä tuotiin Briteistä 2007. Suomen lisäksi kampanjaa järjestetään Comic Reliefin lisenssillä myös mm. Belgiassa,  Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Tämän vuoden Yle:n Nenäpäivän konsertissa 29.10. tiivistyi mielestäni järjestäjien vieraantuneisuus siitä, mitä yleisö ja keräykseen osallistuvat haluavat päivän tilaisuuksilta. Ohjelmisto Litku Klemetteineen saattaisi sopia jonkin kellariteatterin iltamiin, mutta ei koko kansalle suunnattuun keräyskonserttiin.

Itseäni pidän musikaalisena, pidän eri genreistä lähtien klassisesta flamencoon ja fadoon, kantrista jazziin, Bachista Frank Zappaan – kunhan toteutus on laadukasta. Marzi Nyman ei saanut epätasaista  ryhmäänsä toimimaan.

Harri Erämetsä

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto) Data / Viestintä/ Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu