Yle:n tv-toimituksen oudot uutiskriteerit

Yle tv-toimitus, sekä uutustoimitus että aamu-tv:n toimitus kummastuttaa välillä oudosti painottuneilla valinnoillaan.

Kaksi esimerkkiä:

22.5. yksi usean eri median, jopa Ylen oman verkkosivuston (alla) että Ylen ruotsinkielisen toimituksen yksi  pääuutinen on ollut Kuntaliiton toimitusjohtajan Minna Karhusen haastattelu, jossa Karhusen esittää sote-uudistuksen siirtymäaikaa  lykättäväksi ainakin vuodelle 2024, jotta lainsäädäntöä ehditään hioa ja uudistus toimeenpanna.

Ylen tv1 klo 18 pääuutiset eivät pitäneet tätä asiaa lainkaan uutisoimisen arvoisena, sen sijaan ko. uutislähetyksen aiheita olivat mm. Niinistöjen Lennu-koiran kuolema ja Blind Channel rock-orkesteri.

Ylen aamu-tv:n jälkiviisaat-paneeli on ohjelman yksi suosituimpia osioita. Viisastelijoiden maailmakuva on kuitekin kovin kaukana Yleä pakkoverolla rahoittavien veronmaksajien mielipidejakaumasta.   Sama tauti vaivaa aamu-tv:n jälkinäytös-kulttuuri-keskustelupaneelia.   Kovin on läpinäkyvän  vihervasemmistolaista Ylen politiikka.  Kuinkahan kauan veronmaksaja Aaltonen viitsii katsoa moista menoa?

Kannattaisikohan Ylen antaa ääni myös muille kuin toimituksen suosikeille?  Historia osoittaa, että avoin dialogi on paras keino ennaltaehkäistä ei-toivottuja ilmiöitä yhteiskunnassa.

https://yle.fi/uutiset/3-11943111

+16
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu