Stressitön maalla viihtyvä porkkanoiden kasvattaja

                  Jatkuva kasvun hokeminen on kuin väärä uskonto

Elämme nyt ajanjaksoa, jolloin vannotaan kasvun nimeen. Tämä mantra on kuin uskonto. Noin 5 prosenttia ihmisistä hokevat kasvun nimeen jatkuvasti. Suurin osa suuresta osasta ihmisistä ei ajattele asiaa ollenkaan vaan ovat pohjimmiltaan laumasieluisia omaksuvat tämän kasvun totuutena tuota viiden prosentin messiaalta.

Hyvin harvassa on toisin ajattelijat.  Omilla aivoilla ajattelijat, jotka eivät niele jatkuvan kasvun oppia hiljennetään tai he eivät jaksa taistella kasvun tuulimyllyjä vastaan. Toisinajattelija voivat myös pelätä saavansa niin vahvan pilkka leiman ”foliohattu” etteivät halua haitata omaa arkielämäänsä ja lähimmäisiään väärin ajattelijoina.

Markkinatalous luo vääriä illuusioita kangastuksen tavoin

Maapallo ei kasva vuosittain jotakin tiettyä prosenttia suuremmaksi eikä sen resurssit elättää yhä kasvavaa väestömäärää myöskään kasva mihinkään. Hyvin toimeentulevat väestöosat eivät kuluta joka vuosi aina vaan enemmän ja enemmän. Elämme oravanpyörässä, joka väsyttää ja vie lopuksi pahoinvointiin meidät tavalla tai toisella. Käymme töissä ja on pakko ansaita enemmän ja enemmän jotta saavuttaisimme jonkun oman päässä olevan väärän illuusion. Tämän pitäisi tehdä meistä onnellisempia tavalla tai toisella, pelkkää kangastusta yhä nopeampaa pyörivässä oravan pyörässä. Tämä kaikki on markkinatalouden luomaa suurta harhaa, joka luo pahoinvointia!

Arvosta mitä sinulla jo on, äläkä polta kynttilääsi molemmista päistä.

Miksi aina pitäisi vannoa tulevan kasvun varaan, kun haemme hyvinvointia. Pikemminkin aina saamme palkaksi pahoinvointia, loppuun palamista ja rikkinäisyyttä hyvinvoinnin sijasta, kun pakonomaisesti haemme aina vaan kasvua. Ihmisten pitäisi oppia tyytyä arvostamaan ja olemaan tyytyväinen mitä heillä jo tällä hetkellä jo on. Luopua jatkuvan kasvun ajattelusta ja vaikka supistaa kulutustaan ja voida huomattavasti paremmin niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Eikö ihmisten hyvinvoinnin ja onnellisuuden pitäisi olla tärkeämpiä mittareita kuin ainainen talouskasvu?

 

Harri Lindell

Entinen kasvun tavoittelija ja helsinkiläinen poliitikko.

Nykyisin stressitön maalla viihtyvä porkkanoiden kasvattaja.

 

 

 

 

 

 

 

Harri Lindell
Eura

Pitkän poliittisen uran tehnyt Helsingin kaupunginvaltuutettu ja entinen poliittisen lehden päätoimittaja. Viimeksi Eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Tv-ohjelmia on tullut tehtyä runsas 100 kappaletta. Suoria Radio-ohjelmia on myös tullut tehtailtu useita. Politiikasta vetäytyneenä 30kg hoikempana, elämäntapa muutoksen kokenut porkkanoiden viljelijä maaseudulta. Seuraan kuitenkin tarkasti mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja joskus otan jopa kantaa asioihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu