Ilmastohysteria jäänyt koronan varjoon

Korona tehnyt hyvää ilmastolle, ehkä nyt on aika hieman selvittää hiilidioksidipäästöjä.

Euroopan päästöt globaalisti ovat 10 % kaikista hiilidioksiidi päästöistä.

Suomen osuus on yksi sadasosa euroopan hiilidioksiidi päästöista eli 0,1 %

Tästä saammekin matematiikalla maamme päästöt vs. globaalit päästöt.

Siinä missä globaalit päästöt ovat 100 kg on euroopa osuus 10 kg maamme osuus 100gr.

Onhan osuutemme suuri, mutta sellainen toimenpiteiden määrä, jolla voisimme kansana vaikuttaa globaaliin ilmaston lämpenemiseen on matemaattisesti mahdoton, sillä täysin hiilineutraali maamme vähentäisi globaalit päästöt jokaista 100 kg vain 99,9 kg. Globaalin väestön kasvu Afrikka, Intia ja Kiina pelkästään alle yhdessä vuodessa moninkertaistavat maamme jättämän aukon. Kansalaistemme kurittaminen kaikenlaisilla mitä ihmeellisillä ilmastollisilla syillä ovat järkevimmänkin perusteltuina peruustettomia.

Nyt näimme kuinka nopeasti ilmasto puhdistuu partikkileista, kun Himalajan vuoret tulivat näkyviin kolmenkymmenen vuoden jälkeen, koronan aiheuttaman pandemian ansiosta. Tämä tapahtuma ei kuitenkaan pysäyttänyt ilmaston lämpenemistä, eikä ikiroudan sulamista, joten hiilidioksiidi ei välttämättä olekkaan ilmastoa lämmittävä tekijä. Ilmaston lämpenimen saattaakin johtua atomin halkaisemisesta. Millä siis saisimme lämpöä tuottavat ydinvoimalat korvattua, koska korona ei vaikuttanut millään tavoin ydinvoimaloiden ja käytetyn ydinpolttoaineen tuottamaan ilmaston lämpenemiseen. Ydinvoima ei tuota hiilidioksiidi päästöjä, mutta sen tuottamaa lämpöä ei voida kompensoida millään, kuin taas hiilidioksiidi päästöjä voidaan vähentää tai kompensoida vaikka puita istuttamalla.

Edellämainittu osoittaa seuraavaa, mikäli saamme hiilidioksiidi päästöt globaalisti  nollaan ydinenergia tuotanto ja sen tuottama lämpö jatkaa ilmston lämmittämistä edelleen. Käytetty ydinpolttoaine, jota on maailmassa tälläkin hetkellä satoja tuhansia tonneja on edelleen sadan celsiuksen lämmintä nyt ja vielä tuhansia vuosia samalla sen määrä lisääntyy koko ajan. Muutenkin käytetty ydinpolttoaine on maailman myrkyllisintä ainetta, esimerkiksi litran kokoinen maito purkillinen käytettyä ydinpolttoainetta sekoitettuna Päijänteen veteen saastuttaa kaiken veden käyttökelvottomaksi ja kolmella litran purkilla saa pilattua kaikki maamme vedet. Yhdellä litralla öljyä saa pilattua satatuhatta kuutiota vettä, joka ei olekkaan enää niin vaarallista kuin fossiiliton uraani.

Lopuksi vielä hiilidioksiidin haitallisuudesta mikäli sitä on liikaa ilmakehässä, miksi tarvitaan kasvihuoneviljelyssä lisä hiilidioksiidiä kasvien kasvattamiseen? Vastaisikohan Greetta minulle?

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu