Mitä tuli sanottua?

Todella herkullinen keskustelu käytiin eilen (6.2.2020) Ylen A-Talkissa, jossa opposition Halla-aho (ps.) ja Orpo (kok) haastoivat hallituksen Katri Kulmunin (kesk) ja Li Anderssonin (vas).

Kaikkien huulilla ja kirjoituksissa päällimmäisenä on tietysti paskapuhe, josta Li Andersson muistutti, ihan aiheesta, Jussi Halla-ahoa. Tuo oli kuitenkin vain pienen pieni osanen keskustelua, ja varsin vähäpätöinen.

Tärkein huomio oli, että mitä ja miten sanottiin. Hallituksen nuoret sanavalmiit naiset tekivät erittäin positiivisen vaikutuksen perustelluista ja hyvin yksilöidyistä puheenvuoroistaan. Opposition puolelta myös Petteri Orpo suorastaan nuiji Jussi Halla-ahon asiantuntevuudellaan ja terävyydellään. Hän haastoi, aivan oikein, hallituksen edustajia tehokkaasti ja yksilöi omat näkökantansa erinomaisesti, ja vaati oikeasti vastauksia oikeisiin kysymyksiin. Samalla kolmikko Orpo – Kulmuni – Andersson saivat aikaan hyvän  vuoropuhelun, jossa haastettiin, mutta myös todettiin, että jotain yhteistäkin on, ja Orpo jopa lupasi tukensa hallitukselle tietyissä asioissa.

Jussi Halla-aho sen sijaan oli aivan kuin eri keskustelussa. Hän ei oikein ollut kotonaan oikesti tärkeissä politiikan aiheissa: ilmastonmuutoksessa, lapsipolitiikassa, työllisyydessä ja taloudessa. Keskustelussa kun ei käsitelty poliittisesti varsin marginaalista maahanmuutto-ongelmaa, niin hän jäi keskustelussa seinäruusuksi. Hän ei oikeastaan kertonut mitään konkreettisia toimia mihinkään. Orpokin innostui kyselemään Kulmunin ja Anderssonin kaverina konkreettisia toimia, kun häntäkin alkoi juttujen ympäripyöreys tympäisemään. Niitä ei kuulunut. Mantraa kokonaisvaikutuksista ja ihmisen käteen jäävästä rahasta tai ilmastoasioissa suhteellisuudentajusta, mutta vain ilmaan heitettyinä aiheina. Pitkiä selostuksia, että mikä on pielessä, tai mitä tehdään väärin, mutta ei yhtään konkreettista ja selkeää vaihtoehtoista tapaa hoitaa asioita. Kun niitä kyseltiin, niin jälleen kerraan samaa mantraa. Painostuksen alla Halla-aho sen sijaan heitteli mitä sattuu lukuja mm. fossiilisten polttoaineiden käytön prosenttiosuuksista, kun jotenkin piti yrittää esittää asioista perillä olevaa poliitikkoa. Ei onnistunut se esitys.

Ei konkretiaa. Vain puutteita ja virheitä, mitä muut tekevät. Siinäkö on Perussuomalaisten sanoma?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu