Pölhöstanian kuningattaren budjettituska

Pölhöstanian nuori ja tarmokas uusi kuningatar oli edeltäjältään perinyt kuralla olevan valtakunnan talouden. Terävänä naisena kuningatar kokoontui neuvonantajiensa kanssa miettimään asioita, mutta kuningatar tuumi, ettei vara venettä kaada ja oli pyytänyt joukon Vanhoja Viisaita tekemään vaihtoehtoisen suunnitelman.

Tapeltuaan neuvonantajiensa kanssa koko päivän tulematta hullua hurskaammaksi, kuningatar kiirehti iltahämärissä tapaamaan Vanhoja Viisaita, josko heillä olisi jokin tolkku suunnitelma tarjota.

Vanhojen Viisaiden johtaja alkoikin heti tekemään selkoa: Teidän majesteettinne, laadimme kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa valtakunnan talouden korjaamiseksi; utopistisen ja realistisen.

Vaihtoehdossa A tehdään sisäinen 25 % devalvaatio palkkoja ja eläkkeitä laskemalla, toteutetaan kunta- ja soteuudistukset tehokaasti, vähennetään julkisen sektorin tehtäviä vähintään neljällä miljardilla taalerilla, vouteja, läänin- ja linnanherroja ja muita virkamiehiä vähenntetään kategorisesti 25 % sekä laaditaan kansallisiin erityisvahvuuksiimme nojautuva valtakunnan uudelleen teollistamisohjelma vientiteollisuuden uudelleen rakentamiseksi.

Vaihtoehdossa B Andromedan galaksista saapuvat alienit tuovat meille Sinisen Energian lähteen, joka jauhaa puhdasta energiaa vientiinkin saakka, lahjoittavat meille lääketieteellistä osaamista ja laitteistoa jolla hoidetaan terveysongelmat sekä teknologista osaamista, jonka soveltamisessa pärjäämme globaaleilla markkinoilla ylivertaisella tavalla.

Tähän kuningatar kiukustuneena: Unohtaa ne alienit! Riittääkö palkkojen ja eläkkeiden laskemiseen yksinkertainen vai tarvitaanko perustuslaillinen enemmistö säätypäivillä?

Tähän kaiken nähnyt ja kokenut Vanhojen Viisaiden johtaja hymähti säälivästi hymyillen: Teidän majesteettinne, ne alienit ovat se realistinen vaihtoehto!

Tämä tarinahan on siis satu ja minkäänlaiset yhtymäkohdat minkään valtion budjettiriihen ovat puhtaasti lukijan oman mielikuvituksen tuotetta.

P.S. Jakaminen sallittu ja jopa suositeltavaa, Mutta tämä satu on K-18, etteivät vaan piltit rupea kyselemään, että kukas tämän lystin muuten maksaa…

 

https://worlddebtclocks.com/finland

harrikreus

Liberaalipuolueen puheenjohtaja Nykyinen johdon konsultti, entinen meriupseeri, jonka intohimoina ovat kaikkinaisen sääntelyn ja julkisen vallankäytön vähentäminen sekä turvallisuusympäristön muutokset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu