Marjanpoimijoiden ja siivoojien riisto

Tuollaiseen otsikkoon törmäsin US;n  sivustolla. Kun juttu oli muurin takana,ja kaikkea ei voi ostaa ihan ajallisista syistäkin johtuen,niin ajatukseni ovat pitkälti  mututuntumaa.
Uskoisin siivousalalla olevan tilausta työntekijän riistoon.ja  ilmeisesti sitä mahdollisuuksien mukaan käytetäänkin.

Mitä tulee marjanpoimijoiden riistoon,niin ainakaan tänä vuonna se ei vaikuttaisi kovin uskottavalta. Kun työntekijöiden saaminen tiloille oli äärimmäisen vaikeaa,niin vaikeaa kuvitella,että noita jotka ovat kuluneet  vuodesta toiseen tilojen vakiokalustoon välttämättä riistettäisiin. Enempi ehkä oltaisiin kiitollisia molemmin puolin.

Luonnonmarjojen puolella taas thaimaalaiset pitkälti  suorittavat poiminnan. On yli kymmenen vuotta kun kaveri tuli vastaan ja kertoi näyttäessään mustikkaa. ”Kolme euroa kilu”. Ei vaikuttanut riistolta silloinkaan. Osa ukrainalaisista tuli toki tänä vuonna väärtiksi,kun ryytimailtaan joutivat.

En huomannut kuin muutaman filippiiniläisen (tai keitä olivatkaan)riiston tänä vuonna.Suomalaisilla ei ollut tuon kanssa mitään tekemistä.Ainakin jonkin osalta tuokin taisi mennä päälle toivein.

Meitä suomalaisia oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon poimimassa.eikä meitä tainnut riistää kukaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu