Metsiemme monimuotoisuudesta.

Maanantai-illan A-studiossa Emma Kari kertoi noin 11 prosenttia(yhdeksäsosan) maamme  lajeista  olevan sukupuuton partaalla,ja kertoi maamme johtavien ympäristötutkijoiden  tulleen tähän tulokseen.Ja monimuotoisuus romahtaa hakuidemme takia.

Tekstiä tuli niin uhanalaisuudesta,sukupuutosta,johtavista tutkijoista ja paljon muusta. Emme tietenkään anna sananvaltaa metsiemme suhteen Eu;lle. Se vain on globaali toimija tässä asiassa.

Ja kaiken takana on metsiemme hyödyntämisen kieltäminen. On koomista,että Suomen metsien hiilinieluista puhe loppui kuin seinään,kun ilmeni että pahaiset puupeltomme nielevät suunnilleen sen hiilimäärän,mitä Kanadan 15-kertaiset(pystyynkuolevat) ikimetsät tuottavat.

Niinpä yhtäkkiä puhuttiinkin monimuotoisuudesta hiilinielujen sijaan. Oli päivänselvää,että tuota pitää tutkia.

Vastaus löytyikin pian luontotutkija-kirjailija Seppo Vuokon kolumnista. Tässä pieni otos. Koko kolumni löytyy kommentiosion kommentistani:

Tieto lajistosta kertyy siis vähitellen. Otan tiedon kasvua kuvaamaan hyönteiset. Vuonna 1955 hyönteislajien määräksi arvioitiin 15 500, vuonna 1995 osoitti museoiden kokoelmista tehty laskelma meillä olevan 19 549 lajia ja tuoreimmassa uhanalaisselvityksessä lajimäärä on jo 23 374.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu